16 Јуни, 2019
0.0314

Поволните временски услови ќе овозможат побрзо пуштање на Автопатот Миладиновци -Штип

Објавено во: Економија 21 Мај, 2019

За една недела доколку послужат временските услови ќе се заврши оградната мрежа која што недостига на новиот автопат Миладиновци-Штип. Автопатот е готов според план, останало уште 47 километари во должина да се постави заштитна мрежа.

Ова го потврдил за МИА, директорот на ЈПДП, Зоран Китанов.

Исто така, директорот потврдил дека и последната пречка се отстранува за пуштање на автопатот.  Потенцирал дека првично по автопатот ќе се вози со времен режим во близина на натпатникот кај Севи Нииколе кадешто треба да се градат спојници.

Китанов за МИА дообјаснил дека на крајот од минатата година, во декември добиле известување од кинескиот изведувач „Синохидро“ дека автопатот е готов, но оти при надзорот било утврдено дека нема сервисни патишта  и оти недостига 35 проценти од заштитната мрежа.

Тој вели дека констатирале дека ја нема како фактура за плаќање.

-Се даде казнен налог на Синохидро да ја довршат мрежата. Останата работа за уште седум осум работни дена  но тие да бидат без дожд. Надзорот утврди дека не е завршен делот со заштитната мрежа, околу 35 проценти-потенцира Китанов за МИА. 

Минатата недела директорот на ЈПДП ја извести јавноста дека за петнаесетина дена би требало да се пушти официјално во употреба автопатот.

Можеби ќе ве интересира

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија

ММФ ќе отвори нова регионална канцеларија