01 Декември, 2020
0.0185

ПОВТОРНО ТОПЛИ РАДИЈАТОРИ: Се враќа непречената испорака на топлинска енергија

Објавено во: Економија 30 Октомври, 2020

БЕГ ги известува своите потрошувачи дека, како резултат на нормализираната испорака на природен гас во државата, од денес 30.10.2020 година состојбата со испораката на топлинска енергија преку системот за централно греење се реализира непречено согласно мрежните правила за испорака на топлинска енергија.

Во изминатите три дена топланите работеа со редуцирана испорака на топлинска енергија, поради ограничување на количините на природен гас на топланите за 10 отсто.

„Оваа редукција не предизвика значително намалување на нивото комфорот на потрошувачите и на внатрешната температура во објектите, односно средната дневна внатрешна температура во објектите не опадна за повеќе од 1 степен целзиусив, од пропишаната (20+1) степен целзиусов“, информираат од компанијата. 

Причина за ограничување на транспортот на природен гас во изминатите три дена беше изведување ремонтни активности на транзитниот гасовод од Бугарија кон земјава, што ги реализираше бугарскиот оператор на системот за пренос на природен гас „Булгартрнасгаз ЕАД“.

Можеби ќе ве интересира

Министерството за економија ќе ги испрати до Влада предлозите за недела како неработен ден

Министерството за економија ќе ги испрати до Влада предлозите за недела како неработен ден

И ВО КОВИД ПАНДЕМИЈА РАБОТОДАВАЧИТЕ МОРА ДА ИСПЛАТАТ К-15: За 2020 регресот за годишен одмор над 10.000 денари

И ВО КОВИД ПАНДЕМИЈА РАБОТОДАВАЧИТЕ МОРА ДА ИСПЛАТАТ К-15: За 2020 регресот за годишен одмор над 10.000 денари

Извршителите наплатиле од државата рекордни 22 милиони евра

Извршителите наплатиле од државата рекордни 22 милиони евра

Странските инвестиции повторно во минус, има ли плафон за цехот од кризата

Странските инвестиции повторно во минус, има ли плафон за цехот од кризата

Колку години ќе постат акционерите на најголемиот производител на сувомесно?

Колку години ќе постат акционерите на најголемиот производител на сувомесно?

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар