26 Јули, 2021
0.0179

Познати 10-те најуспешни дистрибутери во Македонија во корона-кризата, голем пад во добивките

Објавено во: Економија 17 Јуни, 2021

Еуро Табак и Даути Комерц се најголемите снабдувачи на храна, пијалоци и тутунски производи за бројните магацини и продавници низ Македонија во справувањето со тешпката кризна година во 2020.

Дека кризната година го погодила овој сектор покажуваат и самите резултати. Еуро Табак имал најголем приход, но пад од 10 отсто. 

Генерално, кај повеќето од најуспешните компании, според она што може да се види на табелата, има голем пад кај самата добивка.

Вкупниот приход кај најголемите десет компании изнесува околу 340 милиони евра. Од нив осум компании успеале да завршат со добивка, а две работеле со загуба. 


Можеби ќе ве интересира

Битиќи: За три месеци ќе стигнеме до бруто плата од 750 евра

Битиќи: За три месеци ќе стигнеме до бруто плата од 750 евра

Азески: Бизнисмените се за повеќе бизнис, а помалку историја на Балканот

Азески: Бизнисмените се за повеќе бизнис, а помалку историја на Балканот

Тинекс со поголеми профити во корона кризата

Тинекс со поголеми профити во корона кризата

За 24 часа биткоинот доживеа бум

За 24 часа биткоинот доживеа бум

Се бара поскапување на парното: Не чека ли „изгор“ зима?

Се бара поскапување на парното: Не чека ли „изгор“ зима?

Без данок тргување со криптовалути: ВМРО-ДПМНЕ веќе крои закон

Без данок тргување со криптовалути: ВМРО-ДПМНЕ веќе крои закон

Интервју Милан Самеш, Арикома: Сакаме да играме во првата лига на ИТ индустријата - одиме кон берза

Интервју Милан Самеш, Арикома: Сакаме да играме во првата лига на ИТ индустријата - одиме кон берза

Секоја државна компанија да котира на берза, јас сум радикална: Ексклузивно интервју со директорката за Загребска берза Ивана Гажиќ

Секоја државна компанија да котира на берза, јас сум радикална: Ексклузивно интервју со директорката за Загребска берза Ивана Гажиќ

Акционерски смени и продор на познати бизнисмени во подобри компании билдаат промет на берза: Кој направи раст од 30 отсто на блок трансакциите?

Акционерски смени и продор на познати бизнисмени во подобри компании билдаат промет на берза: Кој направи раст од 30 отсто на блок трансакциите?