16 Октомври, 2019
0.0375

ПРЕД 4 ГОДИНИ И СЕГА: Шеф си ја намалил платата за да добијат покачување работниците

Објавено во: Финансии 27 Септември, 2019

Ден Прајс, шеф на фирмата Greviti pejments од Сиетл, пред 4 години и сега ја намалил својата плата, за да им даде покачување на работниците. 

До 2024 година тие ќе имаат плата од 70.000 долари. 

Шефот во 2015 година ја намалил својата плата, затоа што сметал дека емоционалната благосостојба на работници ќе влијае тие да бидат подобри работници. 

Сите предвидувале пропаст, но тоа не се случи, напротив. 

Со текот на времето профитот на компанијата двојно се зголемил. 

Можеби ќе ве интересира

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Амбасадата на Р. Словенија и Creative Hub во организација на првиот Креатон

Амбасадата на Р. Словенија и Creative Hub во организација на првиот Креатон

Манчевски: Ако не ги ажурираат податоците, институциите нема да ја земат платата

Манчевски: Ако не ги ажурираат податоците, институциите нема да ја земат платата