21 Октомври, 2019
0.0183

Предлог-закон за Совет за јавни обвинители за контрола над СЈО

Објавено во: Македонија 23 Јули, 2019

Покрај предлог-законот за Специјалното јавно обвинителство, на денешната владина седница ќе биде разгледан и нов законот за Советот на јавни обвинители кој треба да ја контролира неговата работа и да ги назначува специјалните обвинители.

На денешната седница, на предлог на Министерството за правда ќе биде разгледан нацрт-закон за јавно обвинителство, како и предлог-закон за Советот на јавни обвинители на РМВ, објави денеска Владата.

Одлуките за кадровските прашања на новоформираното Јавно обвинителство за организиран криминал и висока корупција ќе ги носи Советот на јавни обвинители.. Со две третини од гласовите на Советот на јавни обвинители ќе може да се разреши и да се назначи нов лидер на ова ново СЈОМожеби ќе ве интересира

УТРИНСКИ ФОКУС: Заев сепак дава оставка, Македонија ја чека турбулентна изборна пролет

УТРИНСКИ ФОКУС: Заев сепак дава оставка, Македонија ја чека турбулентна изборна пролет

Кој ќе слави победа на 12 април

Кој ќе слави победа на 12 април

„Милфици”, „кугарки” и останати етикети

„Милфици”, „кугарки” и останати етикети

КАКВИ ИЗБОРИ НЕ ОЧЕКУВААТ - новинарски прогнози за Фактор

КАКВИ ИЗБОРИ НЕ ОЧЕКУВААТ - новинарски прогнози за Фактор

Агонијата допрва почнува - Партиите си почнаа кампања, се договорија за избори

Агонијата допрва почнува - Партиите си почнаа кампања, се договорија за избори

Овие предвремени избори ќе имаат најниско ниво на излезност

Овие предвремени избори ќе имаат најниско ниво на излезност

Предвремените избори се очекувани, но јавноста очекуваше оставка од Заев

Предвремените избори се очекувани, но јавноста очекуваше оставка од Заев

Опозицијата му остави дополнителен маневарски простор на Заев

Опозицијата му остави дополнителен маневарски простор на Заев

Очекувам кампањата да почне уште утре, и да биде долга и валкана

Очекувам кампањата да почне уште утре, и да биде долга и валкана