22 Август, 2019
0.0322

Приготвени над 300 оброци во месецот на хуманост

Објавено во: Мои пари 14 Август, 2019

Покажавме дека хуманоста живее во нас преку Месец на хуманост на Cooking with Branko

Ентузијастот за готвење, Cooking with Branko (Бранко Попоски) имаше една цел, да им помогне на тие што им е најпотребно. Тој на уникатен начин одлучи да ги предизвика голем број на луѓе и компании да приготват 3 до 5 оброци за сума од 100 денари. Тоа го направи заедно со Ретвитни оброк и здружението Љубезност. Тие заедно, сите, успеаја да донираат над 300 оброци.

„Чувството на среќа, исполнетост и задоволство денес се многу големи. Толку многу што не можам и не знам на кој начин да ви ја искажам благодарноста што месец јули решивте да бидете дел од #месецнахуманост со Cooking with Branko, што го прифативте предизвикот за готвење и донирање на оброци, и што бевте хумани и што помогнавте барем малку да придонесеме за споделување на насмевки, љубов и топли прегратки преку топол оброк.“, им се обрати Cooking with Branko на Димитар Атанасовски, Sarah Mace, Македонија Денес, Утринска на Телма, Снеже Велков, Јелена Спенџарска, Ване Маркоски, Коста Давид Петров, Александра Јанева, Николина Славковска, Јана Серафимова, Влатко Чаловски, Ivana Torres, Кристина Петровска Арнаудова, Eye Cue, Елена Стефановска, Валентин Петрески, Тина Мицковска.

Самиот предизвик зеде голем замав и дополнително се вклучија Германски јазичен Центар, Кликдаг, Зур маркет, Дим маркет, Роо Кафе, Маркт Македонија, Хелен Дорон Капиштец, Фудбар и многу други лица.

Тој ја користи можноста да им се заблагодари на Зур маркет и Дим маркет кои одлучија да донираат средства за приготвување на 100 до 200 оброци за социјално загрозените семејства.

Според него, воден од хуманоста на сите кои се вклучија и сите кои ја дадоа својата поддршка, овој Месец на хуманоста не застанува. Поради овие дела сите ќе продолжат да бидат хумани и да им помогаат на оние на кои што им е најпотребно.

Со Бранко може најдобро да се запознаете на неговите социјални канали за комуникација и тоа:

https://www.facebook.com/cookingwithbranko/и https://www.instagram.com/cookingwithbranko/?hl=en

Можеби ќе ве интересира

Уличниот дефект на ул. Бул.Македонско Косовска Бригада е саниран

Уличниот дефект на ул. Бул.Македонско Косовска Бригада е саниран

Нема вода во дел од Визбегово

Нема вода во дел од Визбегово

Дефектот на ул. Октомвриска Револуција е саниран

Дефектот на ул. Октомвриска Револуција е саниран

Западниот Балкан и нецаринските мерки и бариери

Западниот Балкан и нецаринските мерки и бариери

Стипендистите од „Борис Трајковски“ програмата за ЕМБА студии ќе присуствуваат на студиската недела на Универзитетот Шефилд во Велика Британија

Стипендистите од „Борис Трајковски“ програмата за ЕМБА студии ќе присуствуваат на студиската недела на Универзитетот Шефилд во Велика Британија

Саниран дефектот на улица Илија Димовски 7

Саниран дефектот на улица Илија Димовски 7

Договор за двојни дипломи на Универзитетот ФОН и Швајцарскиот Универзитет SWISS UMEF

Договор за двојни дипломи на Универзитетот ФОН и Швајцарскиот Универзитет SWISS UMEF

Уличниот дефект на Бул. Борис Трајковски б.б е саниран

Уличниот дефект на Бул. Борис Трајковски б.б е саниран

ИКТ Комората МАСИТ оствари работна средба со претседателот Пендаровски

ИКТ Комората МАСИТ оствари работна средба со претседателот Пендаровски