19 Јуни, 2019
0.0386

ПРИЛЕП ИМА МЕРНА СТАНИЦА: Сега се знае дека и тој е загаден

Објавено во: Македонија 12 Јануари, 2019

И во Прилеп воздухот е загаден, може да се забележи од податоците кои ги покажува мерната станица која од скоро е поставена. 

На 100 микрограми имаат 32 ПМ честички, покажува апликацијата Мој воздух. 

Сепак, денеска најзагадено е во Битола, а средно загадени се Струмица, Тетово и Кочани. Сите други градови се со ниско, и многу ниско загадување. 

Во Битола се измерени 65 ПМ на 100 микограми. 

Во 10-те најзагадени градови на светот, денеска нема ниту еден балкански град. Сараево е најзагаден, но тој е на 14 место. 

Можеби ќе ве интересира

Македонските историчари го предложиле датумот 7 октомври за Гоце Делчев, бугарските избувнале

Македонските историчари го предложиле датумот 7 октомври за Гоце Делчев, бугарските избувнале

Кирацовски демантира дека има „нова хациенда“

Кирацовски демантира дека има „нова хациенда“

Француски експерти ќе им ги пренесат на македонските своите знаења во патната инфраструктура

Француски експерти ќе им ги пренесат на македонските своите знаења во патната инфраструктура

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Еве какво време ќе имаме денес

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Еве какво време ќе имаме денес

Кирацовски ќе тужи медиуми кои шират лажни информации за неговиот имот

Кирацовски ќе тужи медиуми кои шират лажни информации за неговиот имот

Македонија ставена на „стенд бај“ за преговорите до октомври

Македонија ставена на „стенд бај“ за преговорите до октомври

Доналд Трамп ги продолжи вонредните мерки за санкции кон Северна Македонија

Доналд Трамп ги продолжи вонредните мерки за санкции кон Северна Македонија

Николовски тврди дека изработено е цело досие за корупцијата во државата

Николовски тврди дека изработено е цело досие за корупцијата во државата

Пушењето цигари во комбинација со загадениот воздух ќе си го земат „данокот“

Пушењето цигари во комбинација со загадениот воздух ќе си го земат „данокот“