18 Август, 2019
0.0204

ПРИНЦОТ НАРЕДИ: На сите по 266 долари месечно

Објавено во: Финансии 18 Декември, 2018

Саудискиот крал Салман нареди во идната година да продолжи исплатата на надомест на владините официјални лица. 

Исплатата ќе продолжи за воените лица, пензионерите, корисниците на социјална помош и студентите. 

Тоа ќе биде сум од 266 долари, освен за студентите кои ќе добијат за 10% повеќе. 

Ова се случува во пресрет на презентирање на буџетот за идната година. 

Со ваквите надоместоци се помага за покривање на трошоците за живот. 

Можеби ќе ве интересира

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници