18 Ноември, 2019
0.0180

Продолжува поддршката на ИутеКредит на млади фудбалери за учество на Real Madrid Clinic камповите

Објавено во: Мои пари 19 Јуни, 2019

Започна новата серија фудбалски кампови за млади во организација на РеалМадрид фондацијата, а со тоа продложува и поддршката која ИутеКредит ја дава во спортска едукација на млади надежни фудбалери во земјата во соработка со фондацијата.

На таканаречените “Clinic” кампови кои ќе се одржуваат во Скопје, Кавадарци и Штип учествуваат повеќе од 200 деца од три фудбалски клубови Работнички, Кит Го и Тиквеш.

Како официјален спонзор на кампот ИутеКредит им овозможува на младите фудбалери учество на петдневни тренинзи на кои се работи на подобрување на нивната личната техника, тактичкото однесување на теренот и когнитивните способности, сето тоа спроведено од професионални тренери од Реал Мадрид кои ќе понудат посебен пристап и методи на обука.


Оваа серија “Clinic” фудбалски кампови за млади е продолжение на веќе успешно одржаниот Real Madrid Campus Experience кој се одржа во Охрид на почетокот на 2019 година, на којшто ИутеКредит овозможи учество на тим од 11 деца и им овозможи да тренираат како професионални фудбалери, да ги практикуваат најдобрите спортски вредности и да ги надградат своите фудбалски вештини. 

Со оваа активност во текот на целата година, ИутеКредит има за цел да допринесе за развој на спортот кај младата генерација со основна цел за понатамошно насочување и професионална заинтересираност за фудбалот и притоа останува поддржувач на вакви проекти од јавен интерес во областите на спортот, образованието и здравата животна средина.

Можеби ќе ве интересира

Без вода денеска Бул.Партизански одреди

Без вода денеска Бул.Партизански одреди

Водата за пиење во Скопје е безбедна, тврди ЈП Водовод и Канализација – Скопје

Водата за пиење во Скопје е безбедна, тврди ЈП Водовод и Канализација – Скопје

Се одржа Ендава Tech Flow, настан посветен на DevOps и автоматизирано тестирање

Се одржа Ендава Tech Flow, настан посветен на DevOps и автоматизирано тестирање

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ НА ВИСКИ ФЕСТИВАЛИ: Уште неколку дена до големиот Skopje Whiskey Fest

КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ НА ВИСКИ ФЕСТИВАЛИ: Уште неколку дена до големиот Skopje Whiskey Fest

ИМУНИКС - Природно и здраво до силен имунитет

ИМУНИКС - Природно и здраво до силен имунитет

Ротаракт Клуб Скопје ја започна еколошката акција „Ротаракт Шума“, со садење дрва во општина Аеродром

Ротаракт Клуб Скопје ја започна еколошката акција „Ротаракт Шума“, со садење дрва во општина Аеродром

Прекин на водоснабдувањето во Студеничани

Прекин на водоснабдувањето во Студеничани

Дефектот во Ченто е саниран

Дефектот во Ченто е саниран

Првото вино од годинешната берба наговестува добра винска година

Првото вино од годинешната берба наговестува добра винска година