20 Јуни, 2021
0.0250

Професорката Наумовска нов член на Надзорниот одбор на Прокредит банка

Објавено во: Финансии 22 Мај, 2020

Елена Наумовска е избрана за член на Надзорниот одбор на Прокредит банка, објави банката. 

Наумовска е професор на Економскиот факултет и во Надзорниот одбор на банката доаѓа на местото на Борислав Костадинов.

Таа ќе биде независен член во НО. Други членови се Сандрин Масиани, Кристијан Кистнер и независните членови Јордан Дамчевски, Каспар Линус Бауман и Наумовска.

Во управниот одбор членуваат генералната директорка Јованка Јолеска Поповска, потоа Емилија Спировска и Стевче Кузмановски.


Можеби ќе ве интересира

ТОП ПЕТ ГОЛЕМИ БАНКИ: Само за три месеци профитираа со 28 милиони евра

ТОП ПЕТ ГОЛЕМИ БАНКИ: Само за три месеци профитираа со 28 милиони евра

Генерали инвестментс: Енергијата и материјалите остануваат заштита од инфлација, иако проценките не се претерани во овие индустрии

Генерали инвестментс: Енергијата и материјалите остануваат заштита од инфлација, иако проценките не се претерани во овие индустрии

НАРОДНАТА БАНКА ЌЕ ИМА ПОГОЛЕМА МОЌ ДА ГИ РЕШАВА ПРОБЛЕМАТИЧНИТЕ БАНКИ - ќе се носи закон по европски терк

НАРОДНАТА БАНКА ЌЕ ИМА ПОГОЛЕМА МОЌ ДА ГИ РЕШАВА ПРОБЛЕМАТИЧНИТЕ БАНКИ - ќе се носи закон по европски терк

КОРПОРАТИВНА ОБВРЗНИЦА!!! Можност за инвестирање

КОРПОРАТИВНА ОБВРЗНИЦА!!! Можност за инвестирање