18 Август, 2019
0.0170

ПРОФИТАБИЛНО: Нишлија од ова заработува 36.000 евра месечно

Објавено во: Финансии, Балкан 26 Декември, 2018

Извршителот Милјан Трајковиќ од Ниш лани заработувал по 36.000 евра месечно, пишува Курир.рс. 

Само на еден судски предмет за сума од 12 милиони динари, извршителот зема 4.000 евра. Тој вработува 42 луѓе. 

Со оглед на тоа дека во Србија има 218 извршители, а на предметите бројот не се знае, јасно е дека секој од нив месечно заработува по 10.000 евра. 

Дури и ако не успеат ништо да наплатат затоа што должникот нема имот, тогаш не работат за џабе,туку им наплаќаат на доверителите. 

Курир.рс пишува дека ова е најпрофитабилен бизнис во Србија. Тие секогаш се во добивка, на мака на граѓаните кои често пати ги исфрлаат на улица. 

Можеби ќе ве интересира

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници