31 Март, 2020
0.0225

ПРОФИТИРАА ОД КРИЗАТА ВО ИРАН: Од златото заработија 20 милиони долари

Објавено во: Економија 17 Јануари, 2020

За неполни два месеци, Србија заработила 20 милиони долари од златото, иако не мрднала со прст. 

Се работи за нешто многу едноставно. При крајот на октомври купиле девет тони злато, кое денес вреди 20 милиони долари повеќе од тогаш. 

Пред два месеци, Народната банка купи злато на меѓународниот пазар, на иницијатива на српскиот претседател, Александар Вучиќ, а поради кризата во Иран, цената рекордно скокна и уште расте, пишува српски Курир

Многу скептици во Србија не веруваа дека купувањето на овој племенит метал на краток рок ќе донесе пари. За овој потег се побуни опозицијата. 

Можеби ќе ве интересира

Пад на вредноста на пензиските заштеди во приватните пензиски друштва: Има ли ризик

Пад на вредноста на пензиските заштеди во приватните пензиски друштва: Има ли ризик

Нина треба да врати 460 милиони евра до декември, има ли пари?

Нина треба да врати 460 милиони евра до декември, има ли пари?

Избраните функционери ќе преболат 1.000 до 1.500 евра од платите

Избраните функционери ќе преболат 1.000 до 1.500 евра од платите

НИКОЈ СЕГА НЕ МИСЛИ НА ПЛАЖА - не се купуваат нови аранжмани, резервираните зависат од можните мерки

НИКОЈ СЕГА НЕ МИСЛИ НА ПЛАЖА - не се купуваат нови аранжмани, резервираните зависат од можните мерки

Бранимир Јовановиќ го пофали ВМРО-ДПМНЕ: Добро е што не креваат паника

Бранимир Јовановиќ го пофали ВМРО-ДПМНЕ: Добро е што не креваат паника

Колкава помош ќе добиеме од ЕУ, а колку другите од Балканот?

Колкава помош ќе добиеме од ЕУ, а колку другите од Балканот?

И ТТК ќе ја дели добивката како дивиденда: Акционерите пресекле

И ТТК ќе ја дели добивката како дивиденда: Акционерите пресекле

И НЛБ го откажа собранието, дивиденда нема да се дели

И НЛБ го откажа собранието, дивиденда нема да се дели

НЕМОЈТЕ НЕРЕАЛНО ДА ПРИЈАВУВАТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЦЕНИ - сите инспектори се на терен, да не ги трошиме бадијала

НЕМОЈТЕ НЕРЕАЛНО ДА ПРИЈАВУВАТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЦЕНИ - сите инспектори се на терен, да не ги трошиме бадијала