29 Јануари, 2020
0.0186

ПРОГНОЗИ ОД ЕКСПЕРТИ: Еве што ги чека Германците во 2020 и 2021 година

Објавено во: Економија 13 Декември, 2019

Киелскиот институт за светска економија соопшти дека Германија дури во 2021 година може да очекува посилен раст. 

Потешкотиите во индустрискиот сектор, влијаат на услугите, го кочат растот и економијата. 

Во 2020 година се очекува Германија да има раст од 1.1 отсто, а тој ќе се зголеми на 1.5 отсто во 2021 година. 

Сегашниот слаб раст е резултат на рецесијата во индустријата. 

Се очекува дека личната потрошувачка во 2020 година ќе порасне за 1.5 отсто, а во 2021 година ќе скокне за 1.7 отсто. 

Се советува да се намали задолжувањето и да има нови вложувања. 

Можеби ќе ве интересира

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку се заработува од бизнисот со технички преглед на возилата

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку се заработува од бизнисот со технички преглед на возилата

Бранко Азески: Костал е надеж за охриѓани

Бранко Азески: Костал е надеж за охриѓани

Од Стефанова „и се крена“ косата, како ќе помине Катица по сведочењето на Рустеми

Од Стефанова „и се крена“ косата, како ќе помине Катица по сведочењето на Рустеми

Која компанија прави најмногу пари од бизнисот со технички преглед

Која компанија прави најмногу пари од бизнисот со технички преглед

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Еве колку ќе плаќате за бензини и дизел неделава

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Еве колку ќе плаќате за бензини и дизел неделава

Капиталните проекти останаа жртви на политика и желби

Капиталните проекти останаа жртви на политика и желби

Има пари во бизнисот со технички преглед на возила, кој колку заработува?

Има пари во бизнисот со технички преглед на возила, кој колку заработува?