21 Септември, 2019
0.0191

Промени во органите на управување и раководење на Силк Роуд банка

Објавено во: Економија 22 Август, 2019

Силк Роуд Банка претрпе измени во органите на управување и раководење.

Според информацијата објавена на Македонска берза во Централниот регистар на Северна Македонија на 19.08.2019 е извршен упис на Ролф Валтер Шнеебели за Член и Претседател на Управниот одбор на Силк Роуд Банка.

Како што се посочува вршителот на должност Член и Претседател на УО е именуван по добивање на согласност од Гувернерот на Народната банка на РСМ за именување на Член и Претседател на УО на Банката.

Со тоа членови на Управниот одбор на банката се Ролф Валтер Шнеебели - Член и Претседател на УО на Банката и Игор Димитров -Член на Управен одбор

Можеби ќе ве интересира

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Фондот за иновации првично одреди на кои 30 апликанти ќе им даде 5 милиони евра

Фондот за иновации првично одреди на кои 30 апликанти ќе им даде 5 милиони евра

Тиквеш: На „тимбилдинг“ одат сите вработени, секој да изгради поцврста врска со производот

Тиквеш: На „тимбилдинг“ одат сите вработени, секој да изгради поцврста врска со производот

ТАВ: Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на скопскиот аеродром

ТАВ: Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на скопскиот аеродром