18 Мај, 2021
0.0193

Промени во Прокредит: Директорката Јолеска Поповска станува член на НО на ПроКредит Холдинг АГ&Цо.КГаА

Објавено во: Финансии 28 Април, 2021

Јованка Јолеска Поповска директор на Прокредит Македонија е унапредена на позиција Член на Надзорниот одбор на ПроКредит Холдинг АГ&Цо.КГаА кој е единствен акционер на ПроКредит Банка АД Скопје, соопштија од банката до Македонска берза. 

Има предлог Јолеска Поповска да биде именувана за член на Надзорниот одбор на ПроКредит Банка АД Скопје, со што таа отстапува од позицијата Член на управен одбор на ПроКредит Банка АД Скопје.

По овие промени, во Управниот одбор на Банката членуваат Емилија Спировска и Стевче Кузмановски.


Можеби ќе ве интересира

Кристина Камчева влегува во Надзорен одбор на Стопанска банка Битола

Кристина Камчева влегува во Надзорен одбор на Стопанска банка Битола

Почнал повратот на ДДВ: За граѓаните 6,5 милиони евра, нема да има за тие што добија два пати во февруари

Почнал повратот на ДДВ: За граѓаните 6,5 милиони евра, нема да има за тие што добија два пати во февруари

ГОДИНАВА ЌЕ ИМАМЕ ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ОНА ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ - Народна банка ги зголеми прогнозите за инфлација на 2,2 отсто за годинава

ГОДИНАВА ЌЕ ИМАМЕ ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ОНА ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ - Народна банка ги зголеми прогнозите за инфлација на 2,2 отсто за годинава

Адвокатите се дигитализираат!

Адвокатите се дигитализираат!