18 Април, 2021
0.0186

ПРОПАДНАА ОСМОМАРТОВСКИТЕ ПОНУДИ - Иако цените се поволни, интересот е слаб

Објавено во: Економија 06 Март, 2021

Со оглед дека оваа година, од веќе јасни причини, е многу поинаква од другите, нема туристичка агенција во земјава која би можела да се пофали со успешна осмомартовска реализација на аранжмани, како што било случај претходните години кога се полнеле автобуси и авионски групи за многу дестинации. 

Иако, за Меѓународниот ден на жената, кој симболизира прослави, масовни собири, патувања - во чест на жените и нивната борба за социјална, економска и политичка рамноправност со мажите, порано акцентот беше на организирани осмомартовски прослави во ресторани, изминативе години фокусот е на осмомартовските патувања, кои се сѐ поактуелни. Или, барем беа сѐ поактуелни, сѐ додека не зафати пандемијава.

Понуди има, но заинтересираност нема, велат од туристичките агенции кои ги исконтактиравме.

Повеќе детали читајте овде.

Можеби ќе ве интересира

СДСМ: Од утре исплата на помошта од 1,9 милијарди денари

СДСМ: Од утре исплата на помошта од 1,9 милијарди денари

Хотелите од Охрид и Струга се договорија, ќе има специјален попуст за Србите

Хотелите од Охрид и Струга се договорија, ќе има специјален попуст за Србите

Угостители: Банките и извршителите ни се закануваат, во вторник протест пред Министерството за финансии

Угостители: Банките и извршителите ни се закануваат, во вторник протест пред Министерството за финансии

Високите цени на брашното и маслото ќе останат до следната жетва

Високите цени на брашното и маслото ќе останат до следната жетва

Црна Гора купи два авиони за 21 милиони евра

Црна Гора купи два авиони за 21 милиони евра

Кој тајкун ќе ги купи? „Реплек“ продава 6,88 отсто од акциите за 240 милиони денари преку „се или ништо“

Кој тајкун ќе ги купи? „Реплек“ продава 6,88 отсто од акциите за 240 милиони денари преку „се или ништо“

Псалтиров, Саити, Тунева и Ајдини избрани за први економски советници-промотори

Псалтиров, Саити, Тунева и Ајдини избрани за први економски советници-промотори

Продолжува акционерската битка во Реплек: Туџаров и Зимбакова предлагаат нови членови на Надзорниот одбор

Продолжува акционерската битка во Реплек: Туџаров и Зимбакова предлагаат нови членови на Надзорниот одбор

ВЛАДАТА ДО КСС КОИ ПРОТЕСТИРАА - не сте репрезентативен синдикат, а сепак сте вклучени во Економско-социјалниот совет, се што ние правиме, е во интерес на работниците

ВЛАДАТА ДО КСС КОИ ПРОТЕСТИРАА - не сте репрезентативен синдикат, а сепак сте вклучени во Економско-социјалниот совет, се што ние правиме, е во интерес на работниците