07 Август, 2022
0.0325

Публицис Македонија одбележа 25 години постоење со промоција на „Авантурите на До“ детска книга која нè учи да ги сакаме различностите

Објавено во: Мои пари 28 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

„Авантурите на До“ е најновата детска книга со која се збогатува македонската културна ризница, а која вчера беше промовирана во Концепт 37.

Идејата за оваа книга  доаѓа од маркетинг агенцијата Публицис Македонија, која минатата година прослави 25 години од своето постоење. Автор на приказната е Билјана Црвенковска, а илустрациите се на Иван Петрушевски кој е дел од креативниот тим на Публицис Македонија. Оваа иницијатива е дел од глобалната мисија на Публицис групацијата која под своето мото “Viva la Difference” се залага сите во светот да имаат еднакви можности без дискриминација по кој било основ, вклучувајќи пол, раса, социјален статус, сексуална ориентација, националност или религија.

Промотор на книгата беше актерот Сашко Коцев, кој во таа прилика кажа: добиваме една интересна и забавна книга која нè учи колку сите ние сме различни, и дека дружењето со различни деца е вистинско богатство со кое се стекнуваме од најрана возраст. Дека правилната едукација во раното детство е од критична важност за поставување во иднина на темелите за концептот на еднаквост и прифаќање на различностите. Односот кон книгата треба да се гради од најмала возраст, а со читање стануваме подобри луѓе, добиваме ширина во карактерот.

Според Александра Дилевска Симова, генерален менаџер на Публицис Македонија и Хрватска, книгата ,,Авантурите на До”, e детска книга која ја слави различноста, еднаквоста и инклузијата, и која ќе им помогнеме на децата, да разберат и научат дека  различностите се убави, и дека сите сме еднакви, исто вредни и важни.

За Публицис славењето на различностите значи поттикнување убава енергија, иновативност и прогресивност во секое поле на делување. Истовремено спротивставување кон растечката нетолеранција по различни основи, и борба против дискриминацијата и предрасудите во општеството, со цел создавање на поотворен и инклузивен свет.

“Авантурите на До” е книга за несовршеното дете До и неговите авантури, која преку различни приказни раскажува како тоа се соочува со различностите и како го создава својот свет на пријатели.

Издавач е Бегемот. „Авантурите на До“ веќе е преведена на неколку јазици и дистрибуирана во канцелариите на Публицис во Адриатик регионот, Полска, и Грција, а наменета е првично за вработените и нивните деца, за клиентите, соработниците и пријателите на Публицис и нивните деца. Во тек е превод и дистрибуција на книгата на неколку други европски јазици.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

За да направите филмски хит од секојдневието - истражете го новиот vivo X80Pro и искористете го периодот за претпорачка

За да направите филмски хит од секојдневието - истражете го новиот vivo X80Pro и искористете го периодот за претпорачка

Премиер лига ексклузивно на Арена спорт каналите, Кристал Палас и Арсенал за почеток на новата сезона

Премиер лига ексклузивно на Арена спорт каналите, Кристал Палас и Арсенал за почеток на новата сезона

Поврзувањето и соработката го отвораат патот кон подобро разбирање на себеси со иновациите на Samsung Wellness

Поврзувањето и соработката го отвораат патот кон подобро разбирање на себеси со иновациите на Samsung Wellness

Петта година по ред се дружиме на официјалниот избор „Мажи на годината“

Петта година по ред се дружиме на официјалниот избор „Мажи на годината“

Првиот говорник на TEDx од Балканот промовиран пред глобална публика од 35 милиони луѓе е од Македонија

Првиот говорник на TEDx од Балканот промовиран пред глобална публика од 35 милиони луѓе е од Македонија

Лојалната програма на Credissimo заштедува пари

Лојалната програма на Credissimo заштедува пари

Намалување на штети: Значењето на овој проект и кои се неговите придобивки?

Намалување на штети: Значењето на овој проект и кои се неговите придобивки?

Детското штедење Халки доби свое лого

Детското штедење Халки доби свое лого

ЕуроникелИндустри единствен во земјава и во регионов со ИСО сертификат за измерена емисија на стакленички гасови

ЕуроникелИндустри единствен во земјава и во регионов со ИСО сертификат за измерена емисија на стакленички гасови