21 Септември, 2019
0.0171

РАБОТА ВО СТРАНСТВО: Овие земји се најдобри за гастербајтери

Објавено во: Финансии 29 Мај, 2019

Австралија, Швајцарија, Шведска, Нов Зеланд, и Канада се добри земји за високо квалификувани работници. 

Ова го наведува организацијата за Економска соработка. 

За овие земји се вели дека нудат добри услови за работа и добра работна средина. 

Норвешка и Австралија се најпривлечни, но за претприемачи. 

Во предвид биле земени 36 земји. Израел, Јапонија и Турција можат да ги подобрат условите ако сакаат да привлечат високо квалификувани работници. 

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа