15 Септември, 2019
0.0167

РАДИКАЛЕН ПРЕДЛОГ ВО ЕВРОПА: Да одат во пензија на 75 години

Објавено во: Економија 19 Август, 2019

Веќе е усвоено старосната граница за пензионирање во Британија да се зголеми на 67 години до 2028 година, и на 68 години до 2046 година. 

Но, има предлог за 16 години границата да стане 75 години за да се поттикне економијата во земјата. 

Центарот за социјална правда неодамна предложи во пензија да се оди на 70 години до 2028 година, и на 75 години до 2035 година. 

Стотина илјади луѓе има на возраст од 50 до 64 години кои се неактивни и земјата не одговара на нивните потреби. Се предлага да им се најде флексибилна работа, и да им се даде шанса за усовршување. 

Можеби ќе ве интересира

Фадил Бајрами повторно именуван за вицегувернер на Народната банка

Фадил Бајрами повторно именуван за вицегувернер на Народната банка

Оправдана ли е причината на ЕСМ: До 4 милиони евра за субвенции на клими за граѓани од Кичево, Скопје, Битола и Тетово

Оправдана ли е причината на ЕСМ: До 4 милиони евра за субвенции на клими за граѓани од Кичево, Скопје, Битола и Тетово

Што значи минималната плата за компанија или вработен во Берово, Штип, Битола,Тетово или Скопје

Што значи минималната плата за компанија или вработен во Берово, Штип, Битола,Тетово или Скопје

Ова е европска земја каде лебот е 52 отсто поскап од просекот

Ова е европска земја каде лебот е 52 отсто поскап од просекот

Од Балканскиот претприемачки самит испратени пораки до младите кои сакаат да почнат свој бизнис

Од Балканскиот претприемачки самит испратени пораки до младите кои сакаат да почнат свој бизнис

Заев по резултатите објавени од „Херитиџ“: Продолжува борбата против сивата економија

Заев по резултатите објавени од „Херитиџ“: Продолжува борбата против сивата економија

Заев го отвори Балканскиот претприемачки самит

Заев го отвори Балканскиот претприемачки самит

Електромобилност: Намалување на ДДВ за електрични, а не за стари возила

Електромобилност: Намалување на ДДВ за електрични, а не за стари возила

НЕМА ВЕЌЕ КВОТИ ЗА ЛЕКОВИ: Ова се новините кои не чекаат од 1 Октомври во аптеките

НЕМА ВЕЌЕ КВОТИ ЗА ЛЕКОВИ: Ова се новините кои не чекаат од 1 Октомври во аптеките