19 Јуни, 2019
0.0251

РАМНОТЕЖА, ДИСЦИПЛИНА И ПРОМЕНИ: Дали со ова ќе си ја спасат економијата?

Објавено во: Економија 21 Септември, 2018

Tурција е пред големи искушенија и неизвесност. 

Економијата би пораснала во 2018 за само 3,8 проценти, или скоро половина од ланските 7,4 проценти раст на БДП за истиот период.

Оваа стапка на раст би можела да биде и уште пониска, најави министерот за финансии Берат Албајрак и би требало да изнесува 2,3 проценти

Албајрак кој е зет на претседателот Реџеп Таип Ердоган изјави дека новата економска програма се базира на начелата на ,,рамнотежа, дисциплина и промени”.

Можеби ќе ве интересира

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?

Eкономските перспективи од Самитот на Западен Балкан во Познањ

Eкономските перспективи од Самитот на Западен Балкан во Познањ

Компаниите од земјава пред Полската бизнис заедница

Компаниите од земјава пред Полската бизнис заедница

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку дивиденда ќе подели „Витаминка“ - конфликт во ЕУ

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку дивиденда ќе подели „Витаминка“ - конфликт во ЕУ