23 Април, 2018
0.0588

Рочиштето за стечајот на „Фени“ одложено

Објавено во: Економија 11 Јануари, 2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД - во стечај,  е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопштуваат од Фени.

Како што стои во написот до медиумите, „списите на предметот се пред Апелациониот суд во Скопје, по вложена жалба против Решението за отворање на стечајна постапка над стечајниот должник“.

Стечајната постапка, тече согласно законската процедура, Одборот на доверители е формиран и редовно се одржуваат седници, вели Мирослав Анастасиевски стечајниот управник.

Можеби ќе ве интересира

Предлог-законот за енергетика во процедура

Предлог-законот за енергетика во процедура

Отфрлени полициските пријави против раководството на „Макпетрол“

Отфрлени полициските пријави против раководството на „Макпетрол“

Во УЈП ќе се оди само со закажан термин

Во УЈП ќе се оди само со закажан термин

Кинески конгломерат ја напушта Deutsche Bank

Кинески конгломерат ја напушта Deutsche Bank

Фото: Ако испазарите во Веро за 30 минути нема да платите паркинг

Фото: Ако испазарите во Веро за 30 минути нема да платите паркинг

Откриена стара рударска населба на место каде што ќе се гради рудник во Радовиш

Откриена стара рударска населба на место каде што ќе се гради рудник во Радовиш

ZTE опасно тоне по американските санкции

ZTE опасно тоне по американските санкции

Рудници во вселената - Бизнис кој ќе вреди трилиони

Рудници во вселената - Бизнис кој ќе вреди трилиони

Колку троши ФК Силекс за една година на фудбалери?

Колку троши ФК Силекс за една година на фудбалери?