05 Декември, 2019
0.0204

РОКОТ ПОЗНАТ: До кога треба да се заврши експресниот пат Штип – Радовиш

Објавено во: Економија 17 Септември, 2019

Динамиката за изградба на експресниот пат Штип - Радовиш е сериозна, убедуваат надлежните кои се оптимисти дека патот ќе биде завршен пред рокот кој е предвиден до април 2021 година.

51 милион евра е сумата која се издвојува за изградбата на тој пат а директорото на државни патишта вели дека се држи лекција за начинот на кој треба да се гради.

Во тек е градбата на првата фаза аво фаза на евалуација е и втората фаза која се протега  од Три Чешми до мостот на Брегалница и од Бучим до излезот на Радовиш.

„Со изградбата на овој експресен пат ќе го подигнеме животниот стандард на преку 170 илјади жители на Југоисточниот регион“ - напиша министерот Сугарески на Фејсбук.

Можеби ќе ве интересира

ИЗВОЗОТ РАСТЕ: Тргуваме со три соседи, но која земја е број еден?

ИЗВОЗОТ РАСТЕ: Тргуваме со три соседи, но која земја е број еден?

УТРИНСКИ ФОКУС: Кој прави најмногу пари во македонскиот Лас Вегас

УТРИНСКИ ФОКУС: Кој прави најмногу пари во македонскиот Лас Вегас

Бислимоски едногласно избран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница

Бислимоски едногласно избран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница

Кој си купува акции во Комерцијална банка?

Кој си купува акции во Комерцијална банка?

Што ги топи профитите: Значаен пад на приходите од данокот на добивка

Што ги топи профитите: Значаен пад на приходите од данокот на добивка

Кој ги врти големите пари во Гевгелија?

Кој ги врти големите пари во Гевгелија?

КАКО СЕ ЖИВЕЕ СО 9.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО - македонската минимална пензија, сепак, подобра од соседите

КАКО СЕ ЖИВЕЕ СО 9.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО - македонската минимална пензија, сепак, подобра од соседите

УТРИНСКИ ФОКУС: Штип има бизнис потенцијал, а кој прави најмногу пари во „Градот под Исарот“

УТРИНСКИ ФОКУС: Штип има бизнис потенцијал, а кој прави најмногу пари во „Градот под Исарот“

Се вратиле од Италија и во Блатец произведуваат италијански деликатеси

Се вратиле од Италија и во Блатец произведуваат италијански деликатеси