15 Септември, 2019
0.0194

Росоклија: Што чека и што очекува ВМРО-ДПМНЕ? Непостоечка последна шанса?

Објавено во: Македонија 17 Август, 2019

„Шанса, прва или последна е, ако се стремиш кон некоја цел.

Која е целта на ВМРО-ДПМНЕ освен да бидат устоличени како власт од страна на Меѓународниот, што значи понатамошна поддршка на актуелната власт на СДСМ во спроведувањето деструктивни национални политики кои на Македонија и се наметнати од надвор?

Која нивна досегашна постапка покажа дека им е цел смена на власта, запазување на македонскиот национален идентитет, запазување целовитоста на македонската држава, прогресивно непартизирано општество, позитивна селекција на кадри, квалитетна едукација, пристојно ниво на државниот здравствен систем.....?

Сѐ што ВМРО-ДПМНЕ го издвојува од СДСМ се празни зборови, зборови во кои никој не верува, зборови кои не допираат ниту до срцето ниту до умот на Македонецот.

Се закануваат дека ќе излезат на улица и таквите закани предизвикуваат подсмев.

Доколку излезат на улица, кој ќе ги следи, кого ќе го изведат освен нивните членови клиентелисти кои очекуваат профит од партијата, но не и членовите кои веруваа во идеологијата на партијата, за денес, после сѐ што се случува во ВМРО-ДПМНЕ најмалку во последните 5 години, а верувам и пред тоа, да се длабоко разочарани?

Под претпоставка дека ќе ја добијат власта, а се надевам дека нема, нивните политики ќе бидат исто толку деструктивни колку што се и овие на СДСМ, затоа што ниту едните ниту другите имаат раководства кои самостојно одлучуваат, поточно кои имаат капацитет и личен статус за самостојно одлучување“.


Фејсбук статус на Горазд Росоклија


Можеби ќе ве интересира

ПАДНАЛ ВО БЕЗДНА: Планинар го остави животот на Олимп

ПАДНАЛ ВО БЕЗДНА: Планинар го остави животот на Олимп

АКО ПАТУВАТЕ ОВА УТРО: Каде да внимавате на патиштата

АКО ПАТУВАТЕ ОВА УТРО: Каде да внимавате на патиштата

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО НИВ: За Обвинителите од тимот на Катица ќе се решава утре

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО НИВ: За Обвинителите од тимот на Катица ќе се решава утре

„РЕКЕТ“ И СЕ УДРИ ОД ГЛАВА: Неславно завршување на мандатот на Катица во која се гледаше надеж за правда

„РЕКЕТ“ И СЕ УДРИ ОД ГЛАВА: Неславно завршување на мандатот на Катица во која се гледаше надеж за правда

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Еве какви температури ни носи овој ден

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Еве какви температури ни носи овој ден

Јанева разрешена и од Советот на јавни обвинители

Јанева разрешена и од Советот на јавни обвинители

ФОКУС НА ДЕНОТ: Пратениците ја „решија“, на потег вечерва Советот на јавни обвинители за Јанева

ФОКУС НА ДЕНОТ: Пратениците ја „решија“, на потег вечерва Советот на јавни обвинители за Јанева

БЕСНЕЕ ОГНЕНА СТИХИЈА: Пожари на неколку места во државата

БЕСНЕЕ ОГНЕНА СТИХИЈА: Пожари на неколку места во државата

Катица Јанева повеќе не е чело на СЈО

Катица Јанева повеќе не е чело на СЈО