16 Јули, 2019
0.0373

Сагата со Кутревски продолжува, КХВ му порача дека не смеел да си земе награда, а да не подели дивиденда

Објавено во: Економија 12 Јули, 2019

Комисијата за хартии од вредност му возврати на Слободан Кутревски, директорот на „Пекабеско“ , дека не му дала за право да присвои 1,17 милиони евра награда како што прикажал во записникот од акционерското собрание, а при тоа да не им додели ниту денар дивиденда на сопствениците на мали удели.

Во овој случај, од КХВ им порачуваат на малите акционери дека за ваквиот преседан може слободно да го тужат првиот човек и менаџер на гигантот во македонската месна индустрија.

Според тоа, Кутревски направил недозволиво распоредување на добивката за 2018, што може да се види и од одговорот на КХВ за „Фактор“ по поплаките на сопствениците на акции кои допреа до нашиот медиум.


Можеби ќе ве интересира

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

Како сестрата му држи менаџерска лекција на братот?

Како сестрата му држи менаџерска лекција на братот?