22 Април, 2019
0.0193

Се доселил во сиромашен кварат, а денес е милијардер

Објавено во: Финансии 26 Ноември, 2018

Исаак Лариан од Техеран се доселил во сиромашен американски кварт, а денес ја има најмоќната компанија за играчки во САД. 

Татко му имал мала фирма за текстил, каде тој почнал да работи од детството. 

„Почнав да работам од 9 години. Одев во училиште, потоа во продавница, па потоа ги пишував задачите и на крај одев во кревет. Навистина немав многу детски радости“, вели бизнисменот кој денес има 64 години. 

На 17 години ги убедил родителите да го пратат во САД, говорејќи дека ќе му биде подобро таму. 

Тие позајмиле 753 долари од вујко му, и го пратиле во Лос Анџелес. 

Со помош на пријателите се вработил и миел садови за 1,65 долари на час. 

Потоа работел и други професии, а по една година се запишал на колеџ со парите кои ги заработил. 

Потоа во Калифорнија продолжил на државен универзитет, но решил и дека сака да се занимава со претприемништво. 

Продавал роба од Азија, и тоа од својот стан, по што 30.000  долари продажба имал по 9 месеци. 

Потоа се проширил и на други производи, а денес е најголем продавач на играчки во САД. 

Можеби ќе ве интересира

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата