24 Јули, 2019
0.0470

Се лизна ли „Комерцијална банка“?

Објавено во: Економија 25 Април, 2019

„Комерцијална банка“ во првите три месеци годинава има нето приходи од камати во износ од 9,35 милиони евра и тие се за 1,5 милиони евра односно за 14 отсто пониски од нето приходите во истиот период лани.

Вкупните приходи од камати за периодот јануари-март годинава се за 1,44 милиони евра пониски од приходите во истиот период лани. Минимално, но сепак важно, е да се истакне дека кај банката годинава има тренд на раст нарасходите за камати кои ги плаќа банката. Тие се 2,92 милиони евра и се за 59.000 евра поголеми од расходите за камати лани во првиот квартал. 

Целиот текст читајте го  тука .

Можеби ќе ве интересира

Сугарески задоволен од напредокот на магистралниот гасовод

Сугарески задоволен од напредокот на магистралниот гасовод

Колку пари инкасираше директорот на најголемата македонска банка од дивиденда?

Колку пари инкасираше директорот на најголемата македонска банка од дивиденда?

Апостолска: Не потрошивме денар на лопати и панделки, а 30 компании влегоа во нови инвестиции

Апостолска: Не потрошивме денар на лопати и панделки, а 30 компании влегоа во нови инвестиции

Кој банкар од дивиденда зема 87.000 евра?

Кој банкар од дивиденда зема 87.000 евра?

И кадар на ДУИ е во игра: Борба за директорското место во МЕПСО

И кадар на ДУИ е во игра: Борба за директорското место во МЕПСО

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Возачи ќе точите горива поевтино

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Возачи ќе точите горива поевтино

МАКЕДОНИЈА СИ ГИ БРКА ПРОГРАМЕРИТЕ НАДВОР: Се „бега“ за поголема плата од Шведска до Германија и западна Европа

МАКЕДОНИЈА СИ ГИ БРКА ПРОГРАМЕРИТЕ НАДВОР: Се „бега“ за поголема плата од Шведска до Германија и западна Европа

ОВА СЕ ЦЕНИТЕ: Возачи од полноќ ќе точите поевтини горива

ОВА СЕ ЦЕНИТЕ: Возачи од полноќ ќе точите поевтини горива

Тутунопроизводителите со поддршка за спречување на нелегалното производство и трговија со тутун

Тутунопроизводителите со поддршка за спречување на нелегалното производство и трговија со тутун