05 Јуни, 2023
0.0223

СЕ НАДЕВАЛ НА ЗАРАБОТКА ОД КРИПТОВАЛУТИ, А ОСТАНАЛ БЕЗ 35.400 ЕВРА: Поверувал на понудата, доцна сфатил дека е измамен!

Објавено во: Финансии 30 Март, 2023

Добивај вести на Viber

На Младиќ од Лудбрег му била понудена деловна соработка за инвестирање во криптовалути, со ветување за добра заработка, што тој го прифатил, но од јули 2022 до февруари 2023 година извршил неколку уплати во вкупна вредност од 35.400 евра, додека не сфатил дека бил измамен.

Полициските службеници од полициската станица Лудбрег во округот Вараждин ја примиле неговата пријава. Тој сведочеше дека во јули 2022 година, на телефон му се јавило непознато лице кое му кажало дека претставува интернет платформа за тргување со криптовалути.

Му била понудена деловна соработка за инвестирање во криптовалути, со ветување за добра заработка, што 27-годишниот го прифатил и извршил неколку уплати, вкупно 35.400 евра.

Но, од заработката немало ништо, а кога ја добил веста дека не може да ги врати парите, сфатил дека е измамен.

Полициските службеници продолжуваат со работа за откривање на сторителите на ова кривично дело.

Можеби ќе ве интересира

ГЕНЕРАЦИЈАТА Z СЕПАК НЕ Е ЗА ФРЛАЊЕ: Има хит систем за штедење од 90-тите и целосно ги отфрли кредитните картички

ГЕНЕРАЦИЈАТА Z СЕПАК НЕ Е ЗА ФРЛАЊЕ: Има хит систем за штедење од 90-тите и целосно ги отфрли кредитните картички

Левица: „Сагата на железничарите продолжува и со Демири“

Левица: „Сагата на железничарите продолжува и со Демири“

ГОДИШНА ПЛАТА ОД 100.000 ДОЛАРИ,ПО ОДБИТОЦИТЕ ПАЃА НА 36.000: Еве колкава е платата во Њујорк

ГОДИШНА ПЛАТА ОД 100.000 ДОЛАРИ,ПО ОДБИТОЦИТЕ ПАЃА НА 36.000: Еве колкава е платата во Њујорк

ЕВЕ КОЛКАВА Е ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО ЦРНА ГОРА: Повисока е од нашата

ЕВЕ КОЛКАВА Е ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО ЦРНА ГОРА: Повисока е од нашата

ЦЕНИТЕ НА БУДВАНСКАТА РИВИЕРА ВО ПРЕДСЕЗОНА: Комплет лежалки 10 евра, потребни се малку повеќе пари за семејна пица

ЦЕНИТЕ НА БУДВАНСКАТА РИВИЕРА ВО ПРЕДСЕЗОНА: Комплет лежалки 10 евра, потребни се малку повеќе пари за семејна пица

ГИ ВРАТИЈА ПОЛОВИНА ОД ПАРИТЕ - Кредит Свис отплати 112 милијарди долари ликвидност

ГИ ВРАТИЈА ПОЛОВИНА ОД ПАРИТЕ - Кредит Свис отплати 112 милијарди долари ликвидност

КРИЗАТА ГИ „СКАСТРИ“ МИЛИЈАРДЕРИТЕ, РУСКИТЕ СЕ „НАЈОТПОРНИ“ - еве колку луѓе во светот го имаат тоа богатство

КРИЗАТА ГИ „СКАСТРИ“ МИЛИЈАРДЕРИТЕ, РУСКИТЕ СЕ „НАЈОТПОРНИ“ - еве колку луѓе во светот го имаат тоа богатство

СИТЕ ЈА ОЧЕКУВААТ СО НЕТРПЕНИЕ - Министерот Бесими се уште ја крие каматата

СИТЕ ЈА ОЧЕКУВААТ СО НЕТРПЕНИЕ - Министерот Бесими се уште ја крие каматата

АКЦИОНЕРИТЕ НА НЛБ ГО ОТВОРИЈА ШАМПАЊСКОТО - Банката пресече: Ќе се дели дивиденда од 34 милиони евра, еве кој колку ќе добие на конто

АКЦИОНЕРИТЕ НА НЛБ ГО ОТВОРИЈА ШАМПАЊСКОТО - Банката пресече: Ќе се дели дивиденда од 34 милиони евра, еве кој колку ќе добие на конто