20 Април, 2018
0.0608

СЕ ПОВЕЌЕ СВЕТСКИ ПАТНИЦИ: Посетен е и Блискиот Исток

Објавено во: Стил 17 Јули, 2017

Бројот на странски туристи кои патуваат од јануари до април годинава е зголемен за 6%, и тоа е највеќе за една деценија. 

Оваа информација ја објави Светската туристичка организација. 

Со тоа посетените дестинации го одржуваат растот, а другите се опоравуваат. 

369 милиони туристи патувале во првите четири месеци од годинава. 

Азија и Пафицикот имаат раст за 6%, а Америка за 4%. 

Западна Европа имала за 4% повеќе туристи, а Северна за 9% повеќе. 

Во централна и Источна Европа растот на посетители е за 4%. 

Јужна Азија отскокнува и таа имала за 14% повеќе гости. 

Во Северна Африка пак имало за 18% повеќе туристи во првите четири месеци оваа година. 

Можеби ќе ве интересира

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот

Идеален за мини викенд патување: Ова е најевтинитот европски град!

Идеален за мини викенд патување: Ова е најевтинитот европски град!

Арсен Венгер официјално си заминува од Арсенал на крајот од сезоната

Арсен Венгер официјално си заминува од Арсенал на крајот од сезоната

Д-р Светлана Смугреска, педијатар: Најважна е довербата лекар-пациент

Д-р Светлана Смугреска, педијатар: Најважна е довербата лекар-пациент

Трендо: Убава е и тишината која сам ја мезиш

Трендо: Убава е и тишината која сам ја мезиш

Родители на распуст

Родители на распуст

Како познатите Македонки ја дефинираат убавината?

Како познатите Македонки ја дефинираат убавината?