22 Октомври, 2019
0.0178

Се вивнаа до небото цените на златото и среброто

Објавено во: Финансии 07 Август, 2019

Денеска се зголемија цените на златото и среброто. 

Златото скокна на 1.501,36 долари за унца, а толку вредеше во 2013 година. 

Среброто чинеше 17,01 долари по унца, и тоа е прв пат да има ваква цена по 13 месеци. 

Се очекува идните месеци златото да се продава за 1.600 долари по унца, поради трговската војна меѓу САД и Кина. 

Во Европа пак постои страв од рецесија. 

Можеби ќе ве интересира

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода