06 Декември, 2019
0.0396

СЕ ЗАДОЛЖИВМЕ 53,5 МИЛИОНИ ЕВРА: Колку треба да вратиме за три дена

Објавено во: Економија 16 Октомври, 2019

Старите долгови се трупаат а државата се задолжува за да ги врати.

Вчерашното задолжување не чинеше скоро 53,5 милиони евра, а веќе денеска треба да вратиме 45 милиони.

За три дена пак треба да се вратат уште осум милиони евра.

Надлежното министерство се правда дека тоа се редовни аукции и со ова задолжување се враќаат долгови стари од пред пет години.

-Станува збор за презапишување на претходно издадени државни обврзници, од кои најголем дел се издадени пред 5 години, соопштија од Министерството за финансии. 

Можеби ќе ве интересира

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Важни измени кај данокот за личен доход

Важни измени кај данокот за личен доход

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

Заев: Очекував поголем раст на БДП

Заев: Очекував поголем раст на БДП

УЈП започна да го исплаќа „Мој ДДВ“, парите веќе се слеваат на сметките на граѓаните

УЈП започна да го исплаќа „Мој ДДВ“, парите веќе се слеваат на сметките на граѓаните

РАБОТНИЦИТЕ ЧЕКААТ: Ќе ја исполнат ли газдите обврската за К15

РАБОТНИЦИТЕ ЧЕКААТ: Ќе ја исполнат ли газдите обврската за К15

Гранит „шиба“, а Бетон „каска“

Гранит „шиба“, а Бетон „каска“

ГЕРМАНИЈА ИМА ПРОБЛЕМИ: Се намалуваат фабричките нарачки

ГЕРМАНИЈА ИМА ПРОБЛЕМИ: Се намалуваат фабричките нарачки