18 Јуни, 2019
0.0283

Се зголемува конкуренцијата, Триглав отвора трето пензиско друштво

Објавено во: Мои пари 11 Февруари, 2019

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување - МАПАС ја известува пошироката јавност дека Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови.Процесот за  основање ќе се одвива под целосна контрола од страна на Агенцијата согласно македонското законодавство во најдобар интерес на пензискиот систем.

Со овој чекор се потврдува стабилноста и сигурноста на пензискиот систем и претставува можност за поголема конкурентност и развој на пензискиот систем, како и повеќе можности за избор во интерес на членовите на пензиските фондови.

Можеби ќе ве интересира

Неверојатната приказна за тоа како Пепси стигна во Македонија

Неверојатната приказна за тоа како Пепси стигна во Македонија

“ЗА НЕД ДО” со камп за преживување во битолско Гопеш

“ЗА НЕД ДО” со камп за преживување во битолско Гопеш

Кои улици утре ќе бидат без вода за пиење

Кои улици утре ќе бидат без вода за пиење

Компаниите од Индустриска зона Визбегово утре на протест

Компаниите од Индустриска зона Визбегово утре на протест

Акцијата за плаќање на заостанатите сметки за вода и смет без камата трае до 28 јуни

Акцијата за плаќање на заостанатите сметки за вода и смет без камата трае до 28 јуни

Дали Крушево може да стане регионален центар за спортки и културен туризам?

Дали Крушево може да стане регионален центар за спортки и културен туризам?

Водоснабдувањето во Сопиште е нормализирано

Водоснабдувањето во Сопиште е нормализирано

Кои улици се без вода за пиење

Кои улици се без вода за пиење

Македонскиот бренд OTTIMO креира пеперушки за оскаровски изглед

Македонскиот бренд OTTIMO креира пеперушки за оскаровски изглед