17 Јануари, 2020
0.0156

Секој ден оди на работа иако има 100 години

Објавено во: Финансии 03 Јуни, 2019

Најстариот милијардер во светот има 100 години и секој ден оди на работа.

Ниту по кариера од 8 децении, Чанг Јун Чунг не се пензионира. Тој и понатаму инсистира секој ден да оди на работа во семејната компанија.

Стогодишниот Чунг од друга страна, открива дека доброто ментално здравје го одржувало сите овие години. Овој човек вели дека никогаш не ги губи нервите. Раскажува дека ако тоа се случи, тогаш нема да можете да се контролирате. 

Иако позицијата на директор годинава ја препушти на синот, стогодишниот жител на Сингапур изјави дека останата му е навиката да оди на работа. Секој ден ја посетува фирмата, едноставно вели дека не може да остане дома.

„Во секоја работа, особено околу водењето на бродарска компанија, наидувате на различни проблеми, од политички до технички, па и несреќни случаи. Да се остане смирен и да се заборави на темпераментот во оваа работа е најважно, а тоа е нешто што го научив од татко ми. И уште учам од него“, вели Тео.

Син му Тео вели дека барем двапати дневно се консултира со татко му околу одредени одлуки и водење на компанијата, во која се ангажирани 18.000 луѓе.

Можеби ќе ве интересира

Ангеловска: Со сивата економија ќе се бориме и преку инспекции, но и со меки мерки

Ангеловска: Со сивата економија ќе се бориме и преку инспекции, но и со меки мерки

Се огласи и гувернерката Бежовска: Ги симнуваме каматите, но уште ни се повисоки од Европа

Се огласи и гувернерката Бежовска: Ги симнуваме каматите, но уште ни се повисоки од Европа

Уште една земја размислува за работна недела од четири дена

Уште една земја размислува за работна недела од четири дена

Сега се 5 отсто за кредити и 1,28 отсто за заштеди - каматите ќе паѓаат и натаму

Сега се 5 отсто за кредити и 1,28 отсто за заштеди - каматите ќе паѓаат и натаму

ИСТОРИСКИ НАЈНИСКА - НБМ ја симна основната камата на само 2 отсто

ИСТОРИСКИ НАЈНИСКА - НБМ ја симна основната камата на само 2 отсто

Чифлиганец: Верувам во економијата на својата земја и секој денар го вложувам тука

Чифлиганец: Верувам во економијата на својата земја и секој денар го вложувам тука

Како банкротот се претвори во најдобрата работа што ми се случи: Милијардерот искрено проговори

Како банкротот се претвори во најдобрата работа што ми се случи: Милијардерот искрено проговори

Која е најплатената професија во светот?

Која е најплатената професија во светот?

ДРАМАТИЧЕН РАСТ НА БЕРЗАТА - што ги „позелени“ сите акции

ДРАМАТИЧЕН РАСТ НА БЕРЗАТА - што ги „позелени“ сите акции