09 Август, 2020
0.0401

Семос Едукација – вашата прва станица за реализација на владините ваучери

Објавено во: Мои пари 03 Јули, 2020

Имате 18 - 29 години? Добивте ваучер за обуки за дигитални вештини? Појдете во Семос Едукација – има зошто!

За да се победи злото наречено Ковид-19, не се потребни само маски и дистанца, потребен е труд и солидарност на сите фронтови – дома, на работа, а најмногу на оној во главата кој често знае да нѐ фрли во стагнација. Повеќе нема изговори, излезете од комфорната зона и од толпата песимисти кои ги прогласија професиите за мртви, бидејќи Ковид-19 само го забрза она што одамна стартуваше во светот - дигитализација на професиите.

Ако се наоружате со соодветни дигитални вештини, нема да треба да се откажете ниту од традиционалните професии како плетење или вајање. Напротив, ќе го подобрите и забрзате процесот на работа и ќе бидете конкурентни на пазарот на трудот.

Во прилог на веродостојноста на оваа теза говори и мерката на Владата на РСМ. Станува збор за ваучери за обука за дигитални вештини кои можат да ги искористат лицата кои имаат завршено средно образование на возраст од 18 до 29 години. Периодот за аплицирање за мерката е 19 јули-02 август, додека конечната листа на Даватели на услуги ќе биде позната до 18 јули.

Доколку се официјализира учеството на Семос Едукација во овој корисен и вреден проект, тогаш нема да имате дилема каде треба да го реализирате стекнатиот ваучер.

И генерациите кои се бунтуваат против дигитализацијата, знаат кои се Семос Едукација. Нивното професионално делување трае цели 25 години, благодарение на висококвалификуваните тренери, предавачи и инструктории партнерства со најпознатите светски IT брендови како Microsoft, Cisco, Oracle, AWS, EC-Council, VMware, ISTQB, ITIL, SCRUM, Adobe, Autodesk, Unity, ISTQB и Python Institute.

Во Семос Едукација досега обука посетувале над 68.500 студенти,oние кои почнале да учат од нула, оние кои се доквалификувале и оние кои одлучиле да сменат професија;вклучувајќи ги и компаниите кои со години ги праќаат своите вработени да се надградат во Семос Едукација.

Вредноста на тимотна Семос Едукација се должи најмногу на нивниот персонализиран пристап кон кандидатите. Благодарение на долгогодишното практично искуство, тие умешно ги насочуваат заинтересираните кон обуките кои им се потребни, земајќи ги предвид нивните афинитети и аспирации. Од друга страна, пак, секогаш се во тек со светските тенденции инстатно креирајќи професии на иднината кои се најбарани на пазарот на трудот. Токму поради ова, услугите на Семос Едукација се барани во регионот и пошироко.

Но, поддршката на Семос Едукација не завршува тука! По завршување на која било обука, вие добивате влез во нивниот Кариерен Центар преку кој лесно ќе дојдете во контакт со огромна мрежа на познати IT компании, институции, креативни индустрии и агенции, во превод, со вашиот иден работодавач.

Вредноста што вие, како корисник на нивните услуги ќе ја добиете, го надминува секој вложен денар. Ако круната на стекнатото знаење е меѓународно признатиот сертификат, во неговата суштина се кријат иновативни вештини во согласност со последните стандарди.

Од портите на Семос Едукација вие ќе излезете како човек кој стекнал нови пријателства, како човек кој научил што е етичко работење, како човек кој има каде да се обрати за помош и поддршка во кое било време на кое било место. Плус, како високо квалификувана индивидуа која лесно ќе го адаптира и примени своето знаење во домашните и странските компании.

Да, Семос Едукација ќе бидат вашиот ПРВ избор за реализација на ваучерот, бидејќи тие зборуваат за квалитет, а не за бројки!

Со цел да ви се заблагодарат за лојалноста, ви подготвија избор од три подароци и плус изготвија форма која ќе ви помогне да изберете соодветна обука. За сите овие детали, плус информации околу аплицирањето, кликнете ТУКА.


Можеби ќе ве интересира

Telekom MK апликацијата постојано станува подобра

Telekom MK апликацијата постојано станува подобра

Galaxy Tab S7|S7+: нови Samsung таблети за работа и забава

Galaxy Tab S7|S7+: нови Samsung таблети за работа и забава

Квалитетното образование како почетна точка за успешна професионална кариера

Квалитетното образование како почетна точка за успешна професионална кариера

Македонски Телеком со зголемени приходи и раст во интернет и ТВ сегментот во првите шест месеци од 2020 година

Македонски Телеком со зголемени приходи и раст во интернет и ТВ сегментот во првите шест месеци од 2020 година

Huawei започна со продажба на P40 Pro+ и на македонскиот пазар

Huawei започна со продажба на P40 Pro+ и на македонскиот пазар

Претставени новите Samsung Galaxy Watch3 и Galaxy Buds Live

Претставени новите Samsung Galaxy Watch3 и Galaxy Buds Live

Samsung претстави пет нови, моќни Galaxy уреди

Samsung претстави пет нови, моќни Galaxy уреди

А1 Македонија продолжува со подароци за своите корисници

А1 Македонија продолжува со подароци за своите корисници

Дали сте заштитени од Cyber напади: Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!

Дали сте заштитени од Cyber напади: Анти-DDoS заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!