12 Декември, 2019
0.0166

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Објавено во: Економија 15 Јули, 2019

Годината 2018 беше поуспешна за сестрата Олга Костовска отколку на братот Коста Костовски, кои ги водат капиталните бизниси на својот татко - Трифун Костовски, кој реши „Еуролинк осигурување“ и „Еуростандард банка“ да им ги остави на управување на своите две деца. 

„Еуролинк осигурување“, управуван од сестрата Олга, зад себе има исклучително успешна деловна година. Осигурителната компанија има 695.000 евра добивка и тоа е резултат што е за 580.000 евра подобар од резултатот остварен во 2017 година. Зголемени се и нето приходите на 13,7 милиони евра лани. 

Кај братот Коки пак, „Еуростандард банка“ лани годината ја заврши со загуба од 6,33 милиони евра и со намалено пазарно учество по основ на нето приходи од камати кои лани изнесувале 4 милиони евра и тие се за 745.000 евра пониски од претходната година. 

Поопшорно за резултатите на наследниците на бизнисменот Костовски може да се погледнат овде.

Можеби ќе ве интересира

Да се изгради гасно поврзување Струмица – Петрич, бараат македонските и бугарските бизнисмени

Да се изгради гасно поврзување Струмица – Петрич, бараат македонските и бугарските бизнисмени

Формирање на регионален енергетски пазар преку подобрување на енергетската поврзаност помеѓу Македонија и Бугарија

Формирање на регионален енергетски пазар преку подобрување на енергетската поврзаност помеѓу Македонија и Бугарија

УТРИНСКИ ФОКУС: Кои прилепски фирми ги прават најголемите пари

УТРИНСКИ ФОКУС: Кои прилепски фирми ги прават најголемите пари

Во Пробиштип денес се отвора инвестиција од 15 милиони евра

Во Пробиштип денес се отвора инвестиција од 15 милиони евра

Кој е најербап во Прилеп?

Кој е најербап во Прилеп?

НОСАТ ЛИ РИЗИК ПОВИСОКИТЕ ПЕНЗИИ: Светска банка предупредува - може да се поткопа одржливоста на пензискиот систем

НОСАТ ЛИ РИЗИК ПОВИСОКИТЕ ПЕНЗИИ: Светска банка предупредува - може да се поткопа одржливоста на пензискиот систем

Заев ја започнува акцијата „600 илјади багреми“ на автопат

Заев ја започнува акцијата „600 илјади багреми“ на автопат

Уште пред да влезе во сила, Законот за пазарџии заврши „неславно“

Уште пред да влезе во сила, Законот за пазарџии заврши „неславно“

Се укинува Законот за трговија на зелените пазари

Се укинува Законот за трговија на зелените пазари