14 Ноември, 2019
0.0214

Шеиците се повлекуваат од Балканот?

Објавено во: Економија, Балкан 19 Август, 2019

Ентузијазмот за арапски инвестиции во БиХ кој беше изразен пред 3-4 години, спласна во последните две години, и вложувањата се многу поскромни од очекувањата, пишува порталот Индикатор. 

Централната банка на БиХ покажува дека од трите арапски земји кои вложуваат во државата, Саудиска Арабија, Кувајт и Обединети Арапски Емирати, заклучно со 2018 година инвестирани се 717,6 милиони конвертибилни марки. 

Тоа е 5% од парите кои преку инвестиции се вложени од 1994 година од кога се води евиденција. 

Купувањето на недвижнини или се одвива споро или воопшто не се реализира. 

Можеби ќе ве интересира

Потпишан е Mеморандум за соработка за бизнис без никакво ограничување

Потпишан е Mеморандум за соработка за бизнис без никакво ограничување

Заев - Бјорсон Баркбу: Kлучни за развојот на економијата се фискалната стабилност и предвидливоста

Заев - Бјорсон Баркбу: Kлучни за развојот на економијата се фискалната стабилност и предвидливоста

РАСТ НА ПЛАТИ: Европска земја го зголемува минималецот

РАСТ НА ПЛАТИ: Европска земја го зголемува минималецот

ГО СИМНА ЗЛАТОТО ОД ТРОНОТ: Овој метал е број еден

ГО СИМНА ЗЛАТОТО ОД ТРОНОТ: Овој метал е број еден

Голем интерес кај бизнис заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот Македонија2025

Голем интерес кај бизнис заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот Македонија2025

Фактор позајми брзи кредити од најголемите друштва: ИутеКредит и СН со најниски трошоци, „Кредисимо“ не ви верува, „М Кеш” ќе ве изгори

Фактор позајми брзи кредити од најголемите друштва: ИутеКредит и СН со најниски трошоци, „Кредисимо“ не ви верува, „М Кеш” ќе ве изгори

ДОДЕКА ГРУЕВСКИ Е ОСЛОБОДЕН, сите ние кај Кинезите се задолжуваме уште 180 милиони долари за Кичево-Охрид

ДОДЕКА ГРУЕВСКИ Е ОСЛОБОДЕН, сите ние кај Кинезите се задолжуваме уште 180 милиони долари за Кичево-Охрид

Мила Царовска: Просечната пензија во 2020 ќе биде 15.500 денари

Мила Царовска: Просечната пензија во 2020 ќе биде 15.500 денари

Стопанска банка а.д. Битола оствари добивка во деветте месеци годинава

Стопанска банка а.д. Битола оствари добивка во деветте месеци годинава