17 Јуни, 2019
0.0174

ШОК: Ова го стресе еврото

Објавено во: Економија 09 Октомври, 2018

Еврото падна во однос на доларот. 

Курсот на оваа валута на меѓународните пазари се задржа на најниско ниво за период од седум недели во однос на доларот. 

Тоа е така поради тоа што фокусот на инвеститорите е насочен кон конфликтот меѓу Италија и ЕУ во врска со предлог буџетот.

Курост на еврото  во однос доларот во таква атосфера, и ослабе 0,2 отсто, на 1,1465 долари. Со тоа се задржа недалеку од најниското ниво во седум недели, од 1,1460 долари, кој е регистриран ден претходно.

Можеби ќе ве интересира

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија