27 Мај, 2022
0.0211

Шпаркасе Банка овозможи приватно здравствено осигурување за своите вработени

Објавено во: Мои пари 17 Јануари, 2022

Грижата за вработените и нивното задоволство е еден од најзначајните приоритети на Шпаркасе Банка. Водејќи се од стратешката определба постојано да ги подобрува условите за работа и поволностите за своите вработени, Шпаркасе Банка АД Скопје овозможи приватно здравствено осигурување за сите свои вработени!

Имено, од јануари 2022 година сите вработени имаат можност да ги користат придобивките од приватното здравствено осигурување што Банката го склучи во соработка со Кроација осигурување - Неживот.

Веруваме дека ваквиот придонес кон здравјето на нашите вработени и нивните семејства, ќе им даде дополнителна сигурност и благосостојба во нивниот секојдневен живот. Остануваме посветени на континуирано создавање подобри услови за работа, со цел нашите вработени да се чувствуваат среќно и задоволно.

Со вклучувањето на приватното здравствено осигурување во списокот придобивки за своите вработени, Шпаркасе Банка ја потврдува својата грижа кон вработените и ја зацврстува својата позиција како посакуван работодавач во нашата држава.

Повеќе информации може да се најдат на веб-страницата на Банката www.sparkasse.mk

Можеби ќе ве интересира

11 нови македонски чинари во дворот на училиштето Коменски

11 нови македонски чинари во дворот на училиштето Коменски

ИУТЕКРЕДИТ ЈА КУПИ МОЛДАВСКАТА ЕНЕРГОБАНК И ГО ЗГОЛЕМИ КАПИТАЛОТ И БРОЈОТ НА КЛИЕНТИ - резултати за првиот квартал од годинава

ИУТЕКРЕДИТ ЈА КУПИ МОЛДАВСКАТА ЕНЕРГОБАНК И ГО ЗГОЛЕМИ КАПИТАЛОТ И БРОЈОТ НА КЛИЕНТИ - резултати за првиот квартал од годинава

По 11 успешни детски театарски претстави Скопје Сити Мол и Синеплекс најавуваат продолжување на Мој театар – Сити театар наесен

По 11 успешни детски театарски претстави Скопје Сити Мол и Синеплекс најавуваат продолжување на Мој театар – Сити театар наесен

НЛБ Банка доби национална награда за општествена одговорност и признание за најинвентивна практика за проектот „НЛБ Рамка за помош“

НЛБ Банка доби национална награда за општествена одговорност и признание за најинвентивна практика за проектот „НЛБ Рамка за помош“

Кузмановиќ: Vivo смартфоните во Македонија ќе донесат квалитет и долгорочна поддршка на корисниците

Кузмановиќ: Vivo смартфоните во Македонија ќе донесат квалитет и долгорочна поддршка на корисниците

ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ЗА МЛАДИНСКИОТ ПРЕДИЗВИК – ГЕНЕРАЦИЈА БЕЗ ГРАНИЦИ, ПРИЈАВЕТЕ СЕ!

ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ЗА МЛАДИНСКИОТ ПРЕДИЗВИК – ГЕНЕРАЦИЈА БЕЗ ГРАНИЦИ, ПРИЈАВЕТЕ СЕ!

Караванот на Халкбанк „Приказни од моето маало“ го посети Штип

Караванот на Халкбанк „Приказни од моето маало“ го посети Штип

A1 Македонија повторно со најбрза мобилна мрежа на територијата на целата држава

A1 Македонија повторно со најбрза мобилна мрежа на територијата на целата држава

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ: КОНЦЕРТОТ НА ДАЈТЕ МУЗИКА СЕ ПРЕЗАКАЖУВА ЗА 18-ТИ ЈУНИ!

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ: КОНЦЕРТОТ НА ДАЈТЕ МУЗИКА СЕ ПРЕЗАКАЖУВА ЗА 18-ТИ ЈУНИ!