19 Ноември, 2019
0.0174

Штериев и берзата бришат коментари кои не им одговараат

Објавено во: Економија 17 Октомври, 2019

Македонска берза на својот официјален фејсбук профил ги брише коментарите кои не им се допаѓаат или не одговараат на нивната „вистина“.

Од вчера откако Македонска берза на нивната официјална страница објави соопштение со кое тенденциозно се нарушува угледот на Фактор и истото го сподели и на социјалните мрежи, администраторите на мрежата или лично вработените, подоцна на споделените објави ги бришеа коментарите кои не им одеа во прилог. 

Истото се случи и денеска кога на објавата беше постиран денешниот текст на Фактор. 


Не поминаа ни десет минути, текстот од коментарот беше избришан. 


Институцијата и нејзиниот прв човек Иван Штериев кои секако многу добро треба да знаат што е транспарентност, оти за тоа зборуваат со години, изгледа таа и не им е баш добра страна. Бришењето коментари е обид на институцијата која го организира пазарот на капитал, да ги замолчи различните мислења.

 

Можеби ќе ве интересира

ИНСПЕКЦИИ: Транспортен и АХВ најмногу удираат по џебот, „Животна средина“ се бори со кривични пријави

ИНСПЕКЦИИ: Транспортен и АХВ најмногу удираат по џебот, „Животна средина“ се бори со кривични пријави

Ангеловска: Ќе се зголеми прагот за ослободување од царина кај малите пратки

Ангеловска: Ќе се зголеми прагот за ослободување од царина кај малите пратки

УТРИНСКИ ФОКУС: ММФ ги кажа забелешките-Минималната плата нема да ја намали сиромаштијата

УТРИНСКИ ФОКУС: ММФ ги кажа забелешките-Минималната плата нема да ја намали сиромаштијата

НА СРЕДИНАТА НА ДЕКЕМВРИ: Од скенирањето фискални, ќе ќарат тие што скенирале

НА СРЕДИНАТА НА ДЕКЕМВРИ: Од скенирањето фискални, ќе ќарат тие што скенирале

„Уни Банка“ во остра конкуренција го зголеми кредитното портфолио за 10 отсто

„Уни Банка“ во остра конкуренција го зголеми кредитното портфолио за 10 отсто

Индустри Сервис подготвува до 9.000 оброци дневно за вработените на пет странски компании во земјата

Индустри Сервис подготвува до 9.000 оброци дневно за вработените на пет странски компании во земјата

Илија Гечев купи акции во „Макошпед“, на шпедицијата и тргна!

Илија Гечев купи акции во „Макошпед“, на шпедицијата и тргна!

ТОП ДРЖАВНИ ДОЛЖНИЦИ: МЖ Транспорт борчи 52 милиони евра

ТОП ДРЖАВНИ ДОЛЖНИЦИ: МЖ Транспорт борчи 52 милиони евра

На колку години ќе се пензионираат Германците?

На колку години ќе се пензионираат Германците?