22 Март, 2018
0.0661

Швајцарскиот франк послаб од лани, ова е причината...

Објавено во: Економија 13 Ноември, 2017

За разлика од лани сега швајцарскиот франк е за 8% послаб од лани. 

Франкот полека, но сигурно паѓаше во однос на еврото. 

Причина за ваквото слабеење е преценетоста на оваа валута, која беше засолниште во текот на кризата во Грција и немирите во Украина. 

Ова ја направи најпреценета валута во светот. 

Економската ситуација во светот и во Европа треба да се подобри, но и понатаму швајцарскиот франк слабее. 

За година или две франкот може да ослабне за 5 до 10% во однос на еврото. 

Можеби ќе ве интересира

Став: Време е за мудри потези за поширока меѓународна соработка

Став: Време е за мудри потези за поширока меѓународна соработка

Шокантно откритие: Биткоин корисниците се пробиени од НСА

Шокантно откритие: Биткоин корисниците се пробиени од НСА

Нема македонска фирма која може да го заполни гасоводот од Клечовце до Штип со гас

Нема македонска фирма која може да го заполни гасоводот од Клечовце до Штип со гас

Уште документи - Уште една недела до затворање на Казандол

Уште документи - Уште една недела до затворање на Казандол

Оваа валута ќе се вивне во небо

Оваа валута ќе се вивне во небо

Blockchain предизвик - Со иновативност и дигитална технологија до зголемена конкурентност

Blockchain предизвик - Со иновативност и дигитална технологија до зголемена конкурентност

Има ли зголемени контроли врз јајцата и боите пред Велигден?

Има ли зголемени контроли врз јајцата и боите пред Велигден?

Каков Меморандум потпишаа МАНУ и Министерството за економија?

Каков Меморандум потпишаа МАНУ и Министерството за економија?

Бизнис климата во Македонија идеална за развој на микро, мали и средни претпријатија

Бизнис климата во Македонија идеална за развој на микро, мали и средни претпријатија