19 Септември, 2020
0.0208

Силк Роуд Банка: Важни информации за сите идни приматели на пензија

Објавено во: Економија 14 Август, 2020

Силк Роуд Банка ги известува сите идни приматели на пензија преку банката, а кои до сега својата пензија ја добивале преку Еуростандард банка дека не е потребно да вршат одјава на пензијата од Еуростандард банка.

Според тоа, сите пензионери кои ќе продолжат да ја примаат својата пензија преку Силк Роуд Банка единствено што треба да направат е најдоцна до 21.08.2020 година да ја посетат најблиската експозитура на банката со цел отворање на сметка и соодветно пријавување на истата до Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ), кое се врши по службена должност преку банката.

Со отворањето на сметка во банката, пензионерите добиваат можност бесплатно да добијат Visa и American Express дебитни картички со кои својата пензија ќе може да ја подигнуваат на повеќе од 200 банкомати низ целата територија на државата.

Пензионерите кои ќе ја направат промената до утврдениот датум од банката информираат дека исплатата на пензиите за месец август ќе се изврши на нивните новоотворени сметки во Силк Роуд Банка, во согласност со редовната утврдена динамика за исплаќање на пензиите.

Сите заинтересирани идни приматели на пензија повеќе информации може да добијат во некоја од експозитурите на Силк Роуд Банка или на телефонскиот број 02/3203-560.


Можеби ќе ве интересира

Одржана 36. сесија на Клубот на истражувачите

Одржана 36. сесија на Клубот на истражувачите

А1 Македонија: Зачуваниот мобилен интернет може да го размените за друга услуга

А1 Македонија: Зачуваниот мобилен интернет може да го размените за друга услуга

Јосифовски побара од Бесими да се укине царината за увоз на природен гас

Јосифовски побара од Бесими да се укине царината за увоз на природен гас

Мукаетов до Бесими: Да не плаќаме двојно данок за дополнителното здравствено осигурување на вработените

Мукаетов до Бесими: Да не плаќаме двојно данок за дополнителното здравствено осигурување на вработените

Десет милиони евра од државата како гаранции за кредити на фирмите

Десет милиони евра од државата како гаранции за кредити на фирмите

Лошите временски услови предизвикаa елементарна катастрофа кај голем дел од лозовите насади во тиквешкиот регион

Лошите временски услови предизвикаa елементарна катастрофа кај голем дел од лозовите насади во тиквешкиот регион

СТАРОНОВИ ИНВЕСТИЦИИ: Киел ќе гради нова фабрика во тетовската зона, ама не смее да го затвори објектот во Желино

СТАРОНОВИ ИНВЕСТИЦИИ: Киел ќе гради нова фабрика во тетовската зона, ама не смее да го затвори објектот во Желино

ЗБОГУМ ПОНИСКИ КАМАТИ НА КАРТИЧКИ И НА МИНУСИ - со вонредната состојба заврши и пониската затезна каматна стапка

ЗБОГУМ ПОНИСКИ КАМАТИ НА КАРТИЧКИ И НА МИНУСИ - со вонредната состојба заврши и пониската затезна каматна стапка

Министерството за економија започна да ги исплаќа ваучерите за домашен туризам, најголемата заработка засега е 50.000 евра

Министерството за економија започна да ги исплаќа ваучерите за домашен туризам, најголемата заработка засега е 50.000 евра