11 Јули, 2020
0.0377

СИЛНО ВЕТУВАЊЕ - Мицковски се обврза дека ќе донесе бесплатен гас до секое семејство

Објавено во: Македонија 22 Февруари, 2020

Целосна гасификација на земјава, како и бесплатен приклучок за секое семејство во државата. На ова денеска пред граѓаните се обврза лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Според него, гасификацијата ќе биде еден од стратешките приоритети на ВМРО-ДПМНЕ, а владата која ќе ја предводат ќе воведе природен гас за  употреба во домаќинствата, индустријата, малите и средните претпријатија, образованието, социјалните установи, здравствените установи итн. 

Затоа ќе го изградиме гасоводниот систем во државата. Во наредниот период со интензивна динамика ќе се пристапи кон: завршување и пуштање во употреба на проектите кои беа започнати од поранешната влада на ВМРО-ДПМНЕ, а еве гледаме на крајот од мандатот на оваа влада не се сеуште завршени. Изградба на магистралниот  гасовод Неготино - Кавадарци – Битола т.е. доизградба како и доизградба на магистралниот гасовод Скопје - Тетово – Гостивар, кој што е започна и првиот и вториот проект и обезбедено финансирањето од претходната влада на ВМРО-ДПМНЕ. Понатаму изградба на магистралниот гасовод Штип - Радовиш- Струмица – Гевгелија. Изградба на магистралниот гасовод Гостивар – Кичево. Изградба на магистралниот гасовод Свети Николе – Велес. Изградба на магистралниот гасовод Битола - Ресен - Охрид – Струга. Поврзување на ТЕЦ Неготино на природен гас и напуштање на оној за прв пат во историјата познат термин енергетско земјоделски комбинат кој што ниту е енергетски, ниту е земјоделски и гледаме дека само претставува споменик на едно неуспешно време на владите на СДСМ. Изградба на делници за поврзување на Технолошко-индустриските развојни зони во Штип, Прилеп, Тетово, Радовиш, Струмица, Кичево, Струга, Гевгелија, како и Индустриската зона Жабени“ изјави  Мицкоски

Мицкоски потенцираше дека ќе се обезбеди природен гас за секое семејство во Македонија, а тоа подразбира и во населените места кои се подалеку од примарната мрежа и додаде дека граѓаните ќе бидат ослободен од трошоците за приклучок на овој енергенс.

Можеби ќе ве интересира

ДОСИЕ ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ: Лани го разрешија, а денес доби 30 дена притвор

ДОСИЕ ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ: Лани го разрешија, а денес доби 30 дена притвор

АХМЕТИ МУ ВРАТИ НА ЗАЕВ: Ќе ви исчезне насмевката на усните на 15 јули

АХМЕТИ МУ ВРАТИ НА ЗАЕВ: Ќе ви исчезне насмевката на усните на 15 јули

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Реториката на лидерите се вжештува, а денес имаме нови 205 заразени од корона

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Реториката на лидерите се вжештува, а денес имаме нови 205 заразени од корона

Притвор за Владимир Панчевски

Притвор за Владимир Панчевски

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: Го поддржуваме објективното новинарство и ЗНМ

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: Го поддржуваме објективното новинарство и ЗНМ

Која скопска општина има најмногу, а која најмалку заразени од коронавирус?

Која скопска општина има најмногу, а која најмалку заразени од коронавирус?

ЗАЕВ ОБЈАСНИ ЗОШТО ДУИ НЕ ВРЕДЕЛЕ ПЕТ ПАРИ: Имаа 20 пратеници, се преполовија на 10, ќе имаат и помалку

ЗАЕВ ОБЈАСНИ ЗОШТО ДУИ НЕ ВРЕДЕЛЕ ПЕТ ПАРИ: Имаа 20 пратеници, се преполовија на 10, ќе имаат и помалку

ШЕСТИ СЛУЧАЈ ВО СВЕТОТ: Kaj нас излекуван пациент кај кого коронавирусот довел до воспаление на мозокот

ШЕСТИ СЛУЧАЈ ВО СВЕТОТ: Kaj нас излекуван пациент кај кого коронавирусот довел до воспаление на мозокот

НАДМИНАТА ПСИХОЛОШКАТА ГРАНИЦА: Денеска 205 заразени, највисока бројка од почетокот на епидемијата

НАДМИНАТА ПСИХОЛОШКАТА ГРАНИЦА: Денеска 205 заразени, највисока бројка од почетокот на епидемијата