26 Јули, 2021
0.0170

Скратено работно време и можни прекини на сервисите на Шпаркасе банка и Охридска банка

Објавено во: Финансии 14 Јули, 2021

Поради финални технички подготовки и надградби неопходни за присоединувањето на Охридска банка кон Шпаркасе Банка, оттаму ги известуваат клиентите за работното време на експозитурите и прекини во дигиталните производи на Шпаркасе банката планирани за претстојниот викенд од 16.07.-19.07.2021 година

Еве ги сите детали за прекините:

Експозитури

·  На ден 16.07.2021 година (петок), експозитурите на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија ќе работат со скратено работно време, од 08:00 до 12:00 часот.

·  17.07.2021 година (сабота) ќе биде неработен ден за експозитурите на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија.

·  На ден 19.07.2021 година (понеделник), експозитурите на интегрираната Шпаркасе Банка Македонија регуларно ќе започнат со работа од 08:00 до 16:00 часот.

·  Прва работна сабота на интегрираната Шпаркасе Банка Македонија ќе биде на 31.07.2021 година.

Картички, ПОС терминали, АТМ-и

·  Ќе функционираат непречено, во наведениот период; Краткотраен прекин не подолг од еден час се очекува само во работењето со картичките на ден 17.07.2021 (сабота), рано наутро, по полноќ од 02:00-03:00 часот.

Дигитални канали (Електронско банкарство, Мобилно банкарство, СМС известување)

·  На 16.07.2021 година (петок) во рамките на електронското и мобилното банкарство од 14:00 – 17:00 часот ќе биде достапен преглед на состојба на сметките, додека услугите на промет во земјата и странство ќе бидат во прекин. 

·  Целосен прекин кај овие апликации се очекува во период од 16.07.2021 година (петок), 17:00 часот и во текот на викендот, заклучно со 18.07.2021 година (недела).

·  Банката ќе даде дополнително известување кога повторно ќе бидат ставени сите апликации во функција.

Целниот датум на регистрација на присоединувањето во Централниот регистар е планиран за 16 јули 2021 година, а првиот работен ден како интегрирана банка е планиран за 19 јули 2021 година. Сепак, двата датуми се во голема мера зависни од одобрување од надлежните органи и институции и Банката не нуди никаква правна, материјална или кој било друг вид гаранција дека планираниот датум останува како датум на регистрација на присоединувањето и последователно датум на првиот работен ден на интегрираната банка. Банката дополнително и навремено ќе извести доколку се појави промена на наведениот целен датум на присоединување.

Сите подетални информации за можни прекини погледнете ги на https://bit.ly/3r9UvkH


Можеби ќе ве интересира

Растот на глобалните пазари на капитал и во вториот квартал од годината придонесе за одлични перформанси на фондовите со кои управува ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Растот на глобалните пазари на капитал и во вториот квартал од годината придонесе за одлични перформанси на фондовите со кои управува ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Србите бараат мајстори, ама и добро плаќаат

Србите бараат мајстори, ама и добро плаќаат

Цените ќе скокнат, се зголемува инфлацијата во еврозоната

Цените ќе скокнат, се зголемува инфлацијата во еврозоната