22 Октомври, 2018
0.2496

Со Австрија стигнал со 20 марки, а денес создал програм кој го користат милиони

Објавено во: Финансии 09 Октомври, 2018

Ирфан Шкиљан од градот Јајце како 18 годишник, сакал исто како и неговите пријатели да отиде што подалеку. 

Сакал да оди во Канада, Шведска, Австралија, но не можел. 

Во џебот имал пари само за билет во Австрија, пишува Бизнисинфо.ба. 

Тој е творецот на програмот IrfanView за обработка на фотографии и други материјали. 

Ова е најпознат софтвер кој некогаш е создаден од регионалните информатичари. 

Но, бидејќи ова е во масовна употреба 22 години, тој има место во учебниците. 

Денес тој брои милиони корисници ширум светот. 

Сепак, и самиот денес вели дека го изненадил успехот на програмот. 

Можеби ќе ве интересира

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот