22 Јули, 2019
0.0181

Со буџет од дваесет милиони денари Владата ќе праќа работници со ниски примања на одмор

Објавено во: Економија 17 Јуни, 2019

Министерството за економија и годинава ќе носи работници со ниски примања на годишен одмор. 

Доколку во едно семејство нето платата не надминува месечно 22.000 денари, може да конкурира за организиран одмор, односно за субвенциониран одмор од Владата со 15.000 денари. За ова денеска информираше министерот Бектеши кој каже дека од буџетот за оваа мерка се издвоени 20 000 000денари

„Сите вработени кои ги исполнуваат условите месечните примања во семејството да не надминуваат нето приход од вкупно 22.000 денари, ќе имаат право на субвенции од 15.000 денари. Корисниците на овие ваучери ќе имаат на располагање голем број категоризирани хотели во земјата за сместување кои се претходно пријавени во Министерството за економија и со кои имаме склучено Договор за соработка“, истакна Бектеши.

Повикот е веќе објавен и граѓаните кои ги исполнуваат условите час поскоро да ги подготват документите и да ги пратат во министерството за економија. Повикот ќе биде отворен до 30 Август годинава.

Документите потребни за аплицирање се објавени на веб-страницата на Министерството за економија, како и деталите за потребната документација, а можат да се обезбедат и преку архивата на Министерството.

Минатата година со оваа мерка околу 1700 семејства искористија одмор низ туристичките места во државата. 

Можеби ќе ве интересира

Тутунопроизводителите со поддршка за спречување на нелегалното производство и трговија со тутун

Тутунопроизводителите со поддршка за спречување на нелегалното производство и трговија со тутун

ОВА СЕ ЦЕНИТЕ: Возачи од полноќ ќе точите поевтини горива

ОВА СЕ ЦЕНИТЕ: Возачи од полноќ ќе точите поевтини горива

Каде Алкалоид вложува 400 илјади евра?

Каде Алкалоид вложува 400 илјади евра?

„Алкалоид“ ја јакне позицијата на странските пазари: Нов влог во „Алка Лаб“

„Алкалоид“ ја јакне позицијата на странските пазари: Нов влог во „Алка Лаб“

Колку милиони евра плативме лани за „зелена“ струја?

Колку милиони евра плативме лани за „зелена“ струја?

Кој прави пари од продажба на „зелена“ струја?

Кој прави пари од продажба на „зелена“ струја?

Господинов: Државата да застане зад ИТ секторот и да го намали персоналниот данок

Господинов: Државата да застане зад ИТ секторот и да го намали персоналниот данок

162 микро, 181 мали и 25 средни домашни компании во финалната селекција за комерцијализација на иновации

162 микро, 181 мали и 25 средни домашни компании во финалната селекција за комерцијализација на иновации

(ВИДЕО) Апостолска: Над 3,5 милиони фискални сметки скенирале граѓаните

(ВИДЕО) Апостолска: Над 3,5 милиони фискални сметки скенирале граѓаните