23 Март, 2018
0.0641

Софијанова: За лекарите, пациентите секогаш се на прво место

Објавено во: Стил 13 Март, 2018

Утринското кафе го пијам традиционално со мојот Нони и со мојата ќерка Анастазија. Викендите седнуваме онака опуштено со кафе да си ја прераскажеме неделата која поминала и да ја испланираме следната. Нони е секогаш до нас, раскажува Аспазија Софијанова и открива интересни детали во утринското кафе на Женски магазин.

Ме мотивираат моите деца пред сѐ, мојот Нонко, моето семејство и секако моите пациенти. Децата кои ме чекаат секој ден на клиника и оние кои сме ги излекувале и кои денес се здрави деца. Потоа моите студенти по медицина. Нема поголема мотивација од тоа. Ги сакам и патувањата како во земјата така и надвор од неа. Посебно службените, затоа што стекнувајќи нови искуства ги полнам батериите за работа.


Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) ОВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Разбуди ме кога ќе биде лето

(ВИДЕО) ОВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Разбуди ме кога ќе биде лето

(ФОТО+ВИДЕО) ОВА ГИ МАМИ ТУРИСТИТЕ: Пролетта во оваа земја донесе „мoре од цвеќиња“

(ФОТО+ВИДЕО) ОВА ГИ МАМИ ТУРИСТИТЕ: Пролетта во оваа земја донесе „мoре од цвеќиња“

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“

Сузана Стојановска: Родителите на децата со Даунов синдром се снаоѓаат кој како знае

Сузана Стојановска: Родителите на децата со Даунов синдром се снаоѓаат кој како знае

Љубовната приказна на Светлана и Мики Црнокрак и познати македонски двојки

Љубовната приказна на Светлана и Мики Црнокрак и познати македонски двојки

ИНТЕРВЈУ- РИСИМА РИСИМКИН: Судбината на танцовите уметници е да се борат за опстанок

ИНТЕРВЈУ- РИСИМА РИСИМКИН: Судбината на танцовите уметници е да се борат за опстанок

Љубовницата на Путин и можеби првата дама на Русија го одвлече вниманието на руските избори

Љубовницата на Путин и можеби првата дама на Русија го одвлече вниманието на руските избори