19 Јуни, 2019
0.0292

Соседите најчесто се селат во Австрија, а најдолго остануваат во Франција

Објавено во: Балкан 10 Јуни, 2019

Во просек српските граѓани во странство престојуваат и работат 11 години, а во Франција остануваат 14 години. 

Србите најчесто се селат во Австрија, а најдолго остануваат во Франција, Швајцарија и Германија. 

Во Канада остануваат 10.4 години, а во САД престојуваат по 8.6 години. 

Според податоци од 2011 година, во странство престојувале и работеле 313.411 луѓе, а следниот попис и следните  податоци ќе бидат во 2021 година. 

Од 90-те години од Србија се иселуваат млади луѓе. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Еве како во Албанија палат изборен материјал

(ВИДЕО) Еве како во Албанија палат изборен материјал

„Испливаа“ нови тајни снимки за Еди Рама, тој возвраќа со тужба за еден германец

„Испливаа“ нови тајни снимки за Еди Рама, тој возвраќа со тужба за еден германец

За Ана Брнабиќ регионот сега е полош за разлика од пред неколку години

За Ана Брнабиќ регионот сега е полош за разлика од пред неколку години

Грција бара од Европа да ја вразуми Турција

Грција бара од Европа да ја вразуми Турција

Еди Рама со патики и костум се појави во Лондон

Еди Рама со патики и костум се појави во Лондон

Рот од Луксембург: Мораме да му дадеме време на Бундестагот до октомври за Северна Македонија

Рот од Луксембург: Мораме да му дадеме време на Бундестагот до октомври за Северна Македонија

Внимавајте ако патувате за Грција: Западно Нилска треска ве „демне“

Внимавајте ако патувате за Грција: Западно Нилска треска ве „демне“

Повеќе од 16.000 молњи над Загреб за два часа

Повеќе од 16.000 молњи над Загреб за два часа

(ФОТО) Невреме ја зафати и Србија

(ФОТО) Невреме ја зафати и Србија