22 Март, 2018
0.0664

Србија барала корекција на границата со Босна на 4 места

Објавено во: Балкан 06 Декември, 2017

Србија сака да ја корегира границата со Босна и Херцеговина на 4 места - ХЕЦ Зворник, кај Баина Баста, железничката пруга Белград-Бар и во регионот на општината Рудо. Ова го изјавил претставникот на босанската погранична комисија, Жељко Обрадовиќ.

Прашањето за границата помеѓу Србија и Босна и Херцеговина ќе биде на агендата на денешните разговори меѓу членовите на двете влади во Белград, рекол босанскиот министер за надворешни работи, Игор Чернадак.

„Би било добро да се постигне договор. Ова ќе биде силна порака за идното пријателство и олеснување во односите меѓу Босна и Херцеговина и Србија, но исто така и меѓу босанскиот и српскиот народ“, рекол Карнадак.

Можеби ќе ве интересира

Што мисли мнозинството во Грција за скопското прашање?

Што мисли мнозинството во Грција за скопското прашање?

КОСОВО ГИ САКА ПРЕШЕВО И МЕДВЕЃА: Што одговорија Србите?

КОСОВО ГИ САКА ПРЕШЕВО И МЕДВЕЃА: Што одговорија Србите?

Павлопулос кажа под кои услови Македонија може да влезе во ЕУ и НАТО

Павлопулос кажа под кои услови Македонија може да влезе во ЕУ и НАТО

Ѕанакопулос: Нема отстапки од ерга омнес и уставна ревизија

Ѕанакопулос: Нема отстапки од ерга омнес и уставна ревизија

Од кого Грција ќе добие нови 6,7 милијарди евра за економска помош?

Од кого Грција ќе добие нови 6,7 милијарди евра за економска помош?

ГРЦИТЕ ПОПУШТААТ: Aнкета открива какво решение за граѓаните е прифатливо

ГРЦИТЕ ПОПУШТААТ: Aнкета открива какво решение за граѓаните е прифатливо

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА: Eве како изгледаат поплавени делови од Хрватска

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА: Eве како изгледаат поплавени делови од Хрватска

РАМА СЕ ШЕГУВА: На Белград му е потребна магија да влезе во ЕУ пред Албанија

РАМА СЕ ШЕГУВА: На Белград му е потребна магија да влезе во ЕУ пред Албанија

Катругалос вели има проблеми околу името - го имаат ли договорот в џеб?

Катругалос вели има проблеми околу името - го имаат ли договорот в џеб?