16 Јуни, 2019
0.0243

СРБИТЕ СМИСЛИЈА БИЗНИС: Кирија во Барселона, а газдата во Белград

Објавено во: Финансии, Балкан 22 Јануари, 2019

Повеќето српски државјани купуваат имоти во странство поради летување. 

Цените на станови во Белград, се висока, и затоа доколку Србите купат имоти во познати туристички места, за 8 до 10 години успеваат да ги повратат парите. 

Србите купуваат станови во Грција, Австрија, Шпанија, Кипар, но и Америка, пишува српски Курир

Имоти купуваат луѓето кои имаат пари, но ова им е шанса повеќе да заработат. 

И во Бугарија цените се многу поволни, па така 160 метри квадратни чинат 65.400 евра. 

Во Солун е исплатливо да се купи стан, затоа што минимално тој чини 35.000 евра. 

Во Белград стан кој чини 100.000 евра се рента за 500 до 600 евра месечно, а во САД станот кој чини 120.000 долари има кирија од 1.500 до 2.000 долари. 

Можеби ќе ве интересира

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

МЛАД ЗАНАЕТЧИЈА: На само 19 години станал претприемач

МЛАД ЗАНАЕТЧИЈА: На само 19 години станал претприемач

ЛИСТА НА ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Кој највеќе, а кој најмалку заработува?

ЛИСТА НА ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Кој највеќе, а кој најмалку заработува?