22 Октомври, 2018
0.2736

Стечајот на ТЕ-ТО ја испразни и државната каса

Објавено во: Економија 21 Септември, 2018

Долга е листата на кои ТЕ-ТО им отанал должен во периодот кога е правен планот за реорганизација а во тој план до кој дојде Фактор стои дека заклучно со 1 март долгот на компанијата само кон Управата за јавни приходи (УЈП) изнесува над 16 милиони денари или над 260.000 евра. 

Тие пари УЈП  нема да ги наплати воопшто односно од нив ќе земе само десет отсто или само 1,6 милиони денари.

Водовод и канализација, МЕПСО, телекомуникациски компании, адвокати, нотари, осигурителни фирми се дел од компаниите кон кои има ТЕ-ТО долг а УЈП всушност е во доверителите кои се со необезбедени побарувања. 

Кон сите нив, ТЕ-ТО должи речиси 170 милиони евра.

Целиот текст читајте го тука.

Можеби ќе ве интересира

Србија нема море, ама продава пристаништа

Србија нема море, ама продава пристаништа

Кој доби тендери во РЕК Битола за 20 милиони евра?

Кој доби тендери во РЕК Битола за 20 милиони евра?

Го дерат ли приватните фирми РЕК Битола за ископ на јаглен и јаловина?

Го дерат ли приватните фирми РЕК Битола за ископ на јаглен и јаловина?

Колку домаќинства имаат „привилегија“ директно да бидат приклучени на гас во Македонија

Колку домаќинства имаат „привилегија“ директно да бидат приклучени на гас во Македонија

Павловиќ: Охридска банка ќе финансира енергетски ама и добри проекти на државните претпријатија

Павловиќ: Охридска банка ќе финансира енергетски ама и добри проекти на државните претпријатија

ОГЛАС: Ќе се вработат 28 државни службеници

ОГЛАС: Ќе се вработат 28 државни службеници

ПЛАТИ ВО ЕУ: Eдна држава го зголемува минималецот на 900 евра

ПЛАТИ ВО ЕУ: Eдна држава го зголемува минималецот на 900 евра

MИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ: Годинава ќе завршат градежните работи на пругата Битола-Кременица

MИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ: Годинава ќе завршат градежните работи на пругата Битола-Кременица

Колку пари прави најголемата државна база на податоци?

Колку пари прави најголемата државна база на податоци?