15 Септември, 2019
0.0446

Стeрjовски: Побарав поголема застапеност на Македонците во структурите на албанската полиција

Објавено во: Македонија, Балкан 22 Јули, 2019

Побарав поголема застапеност на Македонците во структурите на албанската полиција, ја истакнав потребата да бидат поставени на раководни позиции, а во областите населени со Македонци раководители на полицијата да бидат Македонци, изјави пратеникот од Македонска алијанса за европска интеграција во Парламентот на Албанија, Васил Стерјовски по средба со министерот за внатрешни работи, Сандер Леши. 

Со него разменил мислења за повеќе теми што ги засегаат Македонците во Албанија.

Министерот Леши потенцирал дека вклучувањето на Македонците во структурите на полицијата е неопходно и за самата полиција. Притоа истакнал дека сите Македонци и Македонки кои сакаат да бидат дел од албанската полиција да конкурираат на двата повика на Министерството за внатрешни работи.

Можеби ќе ве интересира

ПАДНАЛ ВО БЕЗДНА: Планинар го остави животот на Олимп

ПАДНАЛ ВО БЕЗДНА: Планинар го остави животот на Олимп

АКО ПАТУВАТЕ ОВА УТРО: Каде да внимавате на патиштата

АКО ПАТУВАТЕ ОВА УТРО: Каде да внимавате на патиштата

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО НИВ: За Обвинителите од тимот на Катица ќе се решава утре

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО НИВ: За Обвинителите од тимот на Катица ќе се решава утре

„РЕКЕТ“ И СЕ УДРИ ОД ГЛАВА: Неславно завршување на мандатот на Катица во која се гледаше надеж за правда

„РЕКЕТ“ И СЕ УДРИ ОД ГЛАВА: Неславно завршување на мандатот на Катица во која се гледаше надеж за правда

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Еве какви температури ни носи овој ден

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Еве какви температури ни носи овој ден

Јанева разрешена и од Советот на јавни обвинители

Јанева разрешена и од Советот на јавни обвинители

ФОКУС НА ДЕНОТ: Пратениците ја „решија“, на потег вечерва Советот на јавни обвинители за Јанева

ФОКУС НА ДЕНОТ: Пратениците ја „решија“, на потег вечерва Советот на јавни обвинители за Јанева

БЕСНЕЕ ОГНЕНА СТИХИЈА: Пожари на неколку места во државата

БЕСНЕЕ ОГНЕНА СТИХИЈА: Пожари на неколку места во државата

Катица Јанева повеќе не е чело на СЈО

Катица Јанева повеќе не е чело на СЈО